Tokaj

2019.09.04. 20:00

Az eddigi legsikeresebb évadot zárták

Méltó volt a Tokaj Fesztiválkatlan kínálata az idei jubileumi évhez.

Erdős József

Legutóbb a Margaret Island adott koncertet

Fotó: Erdős József

Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán idén ünnepelték a létesítmény ötödik teljes szezonját, a szervezők pedig minden erejükkel azon voltak, hogy a nézők számára ez emlékezetes legyen.

Nem túlzás, ha azt mondom, katarzisszerű élményeket éltek át nézőink.” Dr. Fintor Gábor

Soha ennyi világsztárt vagy világprodukciót nem látott sem Tokaj, sem a térség, amennyi idén a Fesztiválkatlanban fellépett. Dr. Fintor Gábor, a szabadtéri színpadot üzemeltető cég ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, az idei volt a leglátogatottabb a katlan ötéves ciklusa alatt.

Bonnie Tyler
Fotó: Erdős József

– Érzésem szerint nem túlzás, ha azt mondom, katarzisszerű élményeket éltek át nézőink. Mindez egy jól szervezett munka eredményének köszönhető. Évekkel ezelőtt tudatosan, gondosan felépített stratégiával, komoly célokkal és motivációval kezdtük el a munkát, hittünk abban, hogy Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színháza nemcsak a nagyságával tűnik majd ki, hanem azokkal a minőségi programokkal is, amiket szervezünk ezen a csodálatos, különös, romantikus hangulatú helyen. Ez a „gyümölcs” mára már beérett, hisz idén szinte minden nagyszínpadi produkciónk telt házas volt – fogalmazott a szakember.

A két és félezer néző befogadására alkalmas nagyszínpad nézőtere több alkalommal is megtelt idén. Sőt, az olyan nagy produkciók, mint a Lord of the Dance táncelőadás, a Bonnie Tyler- és a Rúzsa Magdi-koncertek alkalmával még pótszékek beállítására is szükség volt, akkor érdeklődés kísérte a programokat.

– Ráadásul a másik két játszóhelyen is igen nagy sikerrel futottak rendezvényeink. Kiemelném a Paulay Ede Színházban bemutatott Az Illúzió Mesterei dupla elő­adást, a Francia rúdugrás c. darabot vagy a L’art pour l’art műsorát. A teátrumi programok közül pedig prof. dr. Bagdy Emőke és Csernus doki előadását, valamint Szulák Andrea önálló zenés estjét – tette hozzá az ügyvezető.

Turisztikai haszon

A Fesztiválkatlan üzemeltetése a helyi turisztikára is pozitív hatással van. A szabadtéri színpad munkatársai rendszeresen végeznek felméréseket, amelyek szerint a nézők nyolcvan százaléka kizárólag az előadás megtekintése miatt járt ott. Ugyanakkor a Tokajba érkezők egyéb szolgáltatásokat is igénybe vesznek, ami elsősorban az éttermeket vagy a szállásadókat érinti pozitívan. De a katlan szervezői is igyekeznek teljessé tenni a tokaji utat az idén is népszerű vacsorahajóval, a kávézóval vagy a szinte teljes hegyaljai kínálatot nyújtó vinotékával.

Persze ha nincs különleges program, akkor az előbbiek kevesek lennének. Így idén is több olyan előadást szerveztek, amelyet csak Tokajban láthatott vagy hallhatott a közönség.

Havasi Balázs
Fotó: Erdős József

– Az orosz hadsereg hivatalos ének- és táncegyüttese, az Alexandrov együttes és a már említett világsztár walesi rockénekesnő, Bonnie Tyler is csak nálunk volt látható 2019-ben. Ezek mellett a világ legnépszerűbb tánc-show-jának, a Michael Flatley által koreografált Lord of the Dance új előadásának is tapsolhattunk, Tokaj azon négy városok egyike volt, ahol ezt hazánkban bemutatták. Havasi Balázs világhírű zongoraművész előadásában pedig olyan tételek is elhangzottak, amelyek Budapesten, az Aréna Show műsorokban nem vagy csak 2-3 év múlva kerülnek majd bemutatásra, Magyarországon ő sem koncertezik Budapesten kívül máshol, csak Tokajban, mert világszínvonalúnak tartja a helyszínt – emelte ki dr. Fintor Gábor, aki hozzátette, bízik benne, hogy sikerült meghálálniuk a bizalmat és megszolgálni a januárban, Tokaj város napján, a magyar kultúra napján kapott „Tokaj Város Kultúrájáért” elismerést, mert Tokaj–Hegyalja legnépszerűbb programsorozata mára a Fesztiválkatlan műsorkínálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában