Miskolc

2019.09.24. 09:00

A Föld fényei a Kutatók Éjszakáján

A miskolci Tudomány és Technika Házában e héten pénteken először mutatkozik be a nagyközönség előtt is egy különleges műalkotás, a Földet formázó fényinstalláció.

Fotó: Ádám János

A földgömböt megjelenítő,függesztett konstrukció optikai szálak, kristálygolyók és projektorok kombinációjával ér el érdekes fény és térhatást. A mennyezetre függesztett projektorok fényét optikai szálak viszik a kristálygolyókig.

Az installáció Lencsés Andrea műve, akinek egy másik műve az egri Kepes Intézet állandó kiállításán látható, „A zuhanás” címmel.

A fiatal művész az ELMŰ-ÉMÁSZ inspirációjára és Tudomány és Technika Háza közreműködésével építette fel a földgömböt, amely ezen túl a Tudomány és Technika Háza /Miskolc Görgey utca 5 sz a Sportcsarnok mellett/ állandó dísze. Az alkotás tisztelgés bolygónk előtt, s egyben figyelemfelhívás is, hogy minden eszközzel őrizzük azt meg a következő generációk számára. A Kutatók éjszakáján Miskolcon pénteken este héttől tízig várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában