jótékony tanszergyűjtés

2019.08.31. 09:00

Segítsünk újra együtt a kórházi iskolának!

Idén is szeretnénk örömet okozni a kis hősöknek és tanáraiknak.

Tajthy Ákos

Munkatársaink már elkezdték a gyűjtést pénteken

Fotó: Bujdos Tibor

Tanszereket és írószereket, mesekönyveket és játékokat és egyéb, a tanulást, fejlesztést segítő eszközöket gyűjtöttek az Inform Média Lapkiadó Kft., vagyis az Észak-Magyarországot is kiadó cég munkatársai pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában működő általános iskola tanulóinak.

Szerkesztőségünkben már hagyomány, hogy a „Segítünk” akciónk mintájára indult iskolakezdési „Segítünk” akció keretein belül olvasóinkkal együtt támogatjuk a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola kórházi tagiskolájaként működő intézményt. A kórházban tanuló tanítványaik valóságos kis hősök, hiszen nekik elsősorban súlyos betegségükkel kell megküzdeniük, és csak azután jöhet minden más. Délelőtt gyógykezeléseken vesznek részt, délután pedig, amennyiben egészségi állapotuk engedi, tanítási órákon ülnek, és szinte egyénileg foglalkoznak velük a pedagógusok.

A tagiskola örülne tanszereknek és olyan eszközöknek, melyeket a manuális képességfejlesztő foglalkozásokon tudnak felhasználni. Nagy szükség lenne különböző fejlesztő játékokra is.

Az adományok átadása évről évre nagy az öröm a pedagógusoknak és a gyerekek körében is. Kérjük kedves olvasóinkat, segítsék a beteg gyerekek iskolakezdését! Adományaikat szeptember 10-éig várjuk szerkesztőségünkbe: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában