Rendkívüli közgyűlés Miskolcon

2019.08.28. 08:25

Régi-új igazgató a színház és a szimfonikus zenekar élén

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése – zárt ülésen – ellenszavazat nélkül választotta meg újra a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. igazgatójává Szászné Pónuzs Krisztinát és a Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. igazgatójává Béres Attilát.

Rendkívüli közgyűlés a városházán

Fotó: Ádám János

Mindkét megbízatás öt esztendőre szól.

A döntések a közgyűlés szerda reggel 7 órára összehívott rendkívüli közgyűlési ülésen született meg, amelyet dr. Kriza Ákos polgármester távollétében dr. Kiss János alpolgármester vezetett. A szintén hiányzó dr. Alakszai Zoltán jegyzőt dr. Buda Zsuzsanna aljegyző helyettesítette.

 

A kevesebb, mint egy órán át tartó közgyűlésen egyébként módosították a város településszerkezeti tervét és építési szabályzatát és a önkormányzat által nyújtott egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. Döntöttek a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium fenntartói jogának a Miskolci Egyetem általi átvételével kapcsolatos vagyonkezelői jog átadása tárgyában. A testület – egyebek mellett – határozott a a Miskolc Megyei Jogú Város területén működő közterületi térfelügyeleti kamerarendszer megfigyelési pontjainak bővítéséről, és megválasztották a Miskolc Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága tagjait és póttagjait. A jogszabályok utóbbi döntés meghozatalára egyébként szeptember 1-ig adnak lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában