Miskolc

2019.08.24. 13:00

Miskolcért imádkoznak

Hajnali imaalkalmakon járnak közben városunk vezetőiért egyházi elöljárók az Avasi kilátóban.

Ima a kilátóban

Kezdetben a MIÉRTT Fesztivál – Regionális Testvér Találkozóért imádkozott az a 6–10 fős szervezőcsapat, akik vállalták, hogy június végétől kezdve 365 napon át, minden hétköznap reggel 5.45-től az Avasi kilátóban találkoznak. Tágabb értelemben, a lelki életben egyedülállóan gazdag, Aliansz – Magyar Evangéliumi Szövetség miskolci imaközösségéhez kötődik a kezdeményezés, akik közbenjáró imaszándékaikat közéleti témákra is kiterjesztették. Az alkalmakhoz bárki csatlakozhat, aki egyetért a felekezetközi célokkal. A részletekről az egyik szervező, Kovács Zoltán Mihály helyi metodista lelkész számolt be nekünk.

– A legfontosabb szándékunk, hogy a városért imádkozzunk és annak vezetőiért, illetve az egyetemért, az iskolákban, óvodákban, közintézményekben dolgozókért, emellett Miskolc város lelki ébredéséért. Azért, hogy azok, akik eddig nem hallhatták az Evangéliumot, találkozhassanak vele. Isten népének mindig feladata volt az ország vezetőiért imádkozni, amire a Bibliában számos utalást találunk. Nem lehetünk vakok a körülöttünk történő eseményekre, és keresztény értékeinket figyelembe véve kell meghoznunk az életünket befolyásoló döntéseket – magyarázta a lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában