Gönc

2019.08.13. 08:30

Göncön már ássák a pálinkaterasz alapjait

A játszótér elkészült, tervezik a következőt, az új beruházás pedig elkezdődött.

Hegyi Erika

Sosem üres a játszótér

Forrás: Magánarchívum

Épp hogy elkészült, a gönci gyerekek máris birtokba vették a város első játszóterét.

Sivák János polgármestertől megtudtuk, a játszóparkot a Start közmunkaprogram keretében alakították ki az úgynevezett Új telepen, ahol fiatal, gyermekes családok laknak. A kicsik most már örülhetnek a hintának, a csúszdának, a libikókának, a kis házikónak és az ajándékba kapott trambulinnak. Gönc holland barátai egyébként egymillió forinttal támogatták a park építését és a játékok megvásárlását. Hamarosan újabb játszóteret építenek Göncön: jövőre a Gyermekesély program keretében a város másik felében, a közösségi ház közelében. Az elsőt pedig augusztus 19-én adják át ünnepélyes keretek között.

Sivák Jánostól megtudtuk azt is, a közeljövőben a városvezetés nagy álma is valóra válhat. A belvárosban kialakíthatják az úgynevezett pálinkateraszt.

– Idén áprilisban írtuk alá a támogatási szerződést, és már elkezdődtek a munkálatok. Teljesen lebontottuk a volt ÁFÉSZ épületét, ahol a pálinkateraszt szeretnénk kialakítani. A boltíves pincéjét hagytuk csak meg, és már ássák az alapokat, mert ott lesz majd a pálinkaterasz, egy múzeum, valamint egy 200 főt befogadó közösségi tér. Ez utóbbi alkalmas lesz színházi előadások, koncertek, esküvők vagy bármilyen rendezvény megrendezésére. Ha az épületegyüttes elkészül, az teljesen átformálja majd a városközpont arculatát – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában