Miskolc

2019.08.02. 13:00

Enyhülnek a parkolási gondok a kórházban

A megyei kórház területén októberig háromszáznál is több új parkoló létesül.

Tajthy Ákos

Több lett a parkolóhely a megyei kórházban

Fotó: Bujdos Tibor

Több mint kétszázötven férőhellyel bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház területén található parkolók száma – ezt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be dr. Révész János főigazgató és Breitenbach Sándor műszaki igazgató.

– Ahogy azt év elején jeleztük, idén a megyei kórház megközelítőleg kétmilliárd forint értékben hajt végre saját erős fejlesztéseket. Ezeknek szerves része a parkolóberuházás, mellyel a korábbi parkolási problémákat szeretnénk orvosolni, egyúttal biztosítani kívánjuk azt is, hogy gyors és szabad utat biztosítsunk a mentőautóknak, a betegszállítóknak és a civil autóknak, vagyis a látogatóknak is – hangsúlyozta dr. Révész János.

Breitenbach Sándor kiemelte, a kórház korábban cserjés, bozótos területén három önálló, térkőburkolattal ellátott és közvilágítással felszerelt parkolót alakítottak ki.

 

– A patológiai épületrész mellett 116 személygépkocsi állhat meg biztonságosan, emellett 4 mozgáskorlátozott-parkolóhely is rendelkezésre áll. Emellett plusz két szilárd burkolatú parkoló épült, az egyik 93, a másik 43 autó befogadására alkalmas; így 252 személygépjármű-parkoló és 4 mozgáskorlátozott-parkoló, azaz összesen 256 parkolóhely kivitelezése történt meg kórházunk területén – részletezte a műszaki főigazgató.

Az ősz folyamán a gasztroenterológiai épület mellett további, mintegy nyolcvan parkolóhely is létesül, és a kivágott fák növényzetet is pótolják: körülbelül kétszáz fát ültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában