Tiszakarád

2019.07.01. 16:30

Tiszakarád községnek két új díszpolgára van

Szombaton tartották meg az V. Tiszakarádi Falunapot.

A rendezvénytéren már reggel elkezdődtek a programok. A gyerekeket körhinta és ugrálóvár várta, de a felnőttek sem unatkoztak, hiszen őket főzőversenyre hívták délelőtt, délután pedig a kulturális programokban gyönyörködhettek.

A délutáni hivatalos megnyitón először Karászi Zoltán, Tiszakarád polgármestere köszöntötte a megjelenteket és felsorolta, az utóbbi években milyen fejlődésen ment át a település. Ezek közül kiemelte azt az üzemet, amely egy sátoraljaújhelyi gyárnak dolgozik be, így egyre több ember találhatja meg helyben a megélhetését. Ezt követően dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője és Stumpf Attila, a Cigándi Járási Hivatal vezetője köszöntötte a résztvevőket.

A köszöntők után idén is átadták a Tiszakarád díszpolgára címet. Karád díszpolgára lett idén Dolgos Ferenc, a Tiszakarádi Általános Művelődési Központ vezetője, aki 18 évesen érkezett Tiszakarádra, és az azóta eltelt 33 évben folyamatosan a községért tevékenykedett.

Ugyancsak – posztumusz – díszpolgári díjat kapott Sánta Erzsébet, a falu legendás egykori tanítója és iskolaigazgatója, akinek ma már a helyi általános iskola viseli a nevét.

Ezek is érdekelhetik