önkéntesen szépítenek

2019.07.10. 07:30

Örökbe fogadott rózsák

Civilek is szépítik, gondozzák a közterületeket Kistokajban.

Ambrus Gyöngyi

Fotó: Ádám János

Több civil szervezet és csoport is segít az önkormányzatnak Kistokaj szépítésében, rendben tartásában, tudtuk meg Kistokaj polgármesterétől.

– Mindössze négy közmunkásunk van a fűnyírástól a parkosításig minden munkára, így nagy bajban vagyunk. Nem könnyű további munkaerőt találni – mondta Ambrus Gyöngyi. Ilyen körülmények között alakult ki a kezdeményezés, amelyben a civil szervezetek tagjai, a TEKI, azaz a Tegyünk Együtt Kistokajért vesznek részt.

Szinte mozgalommá vált

– Már korábban is előfordult, hogy néhány férfi összefogott, és a fűkaszájával levágta a kapu előtt, a járda mellett, az árok partján a füvet. A Petőfi-szobornál lévő gazt egy nyugdíjas hölgy vette kezelésbe, és elkezdte kigyomlálni. A polgármester hangsúlyozza, szinte mozgalommá vált a település szépítése Kistokajban. Sokan kezdtek bele a virággondozásba, gyomlálásba a közterületeken.

Közösen is belekezdenek

Történt egyébként az is, hogy néhány hölgy azt kérdezte a polgármestertől, hogy nem fogadhatnák-e örökbe rózsa­töveket úgy, hogy egész évben vállalják a gondozásukat, nem csak egy-egy alkalommal. Akár szervezetten, közösen is belekezdenek a munkába, mikor éppen mire van szükség a szép virágokkal kapcsolatban.

– Nem győzök elég hálával gondolni a segítőkre – jegyezte meg Ambrus Gyöngyi. – Köszönettel tartozunk a civileknek, a cserkészeknek, az egyházak képviselőinek.

A polgármester hozzáfűzte, szeretné majd egy fogadás keretében is megköszönni a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában