Anno

2019.07.08. 08:30

Itt a nyár, de hol a strand?

Volna hol fürdeni. És még sincs. Ez komoly baj, de nem véletlen.

Sok megyénkbeli településen örültek volna 2009 nyarán az ilyen strandnak (illusztráció)

Forrás: Dreamstime

A cím csak részben utal a mennyiségi hiányra: 2009 júliusában írt arról lapunk, hogy a megyében 11 strandfürdő működik összesen 64 medencével, ebből 41 rendelkezik vízforgató berendezéssel. És az utolsó tagmondat jelzi is a probléma okát: a kistelepülések lakói évek óta nélkülözik a fürdőzés örömét. Mivel nem sikerült vízforgatót beszerelni – márpedig ez a strandok működtetésénél követelmény: búcsút kell mondani a régi idők feltöltős-leengedős rendszerének.

Anyagi természet

– Az önkormányzatnak nincs 10 millió forintja vízforgató berendezésre – tudatja a többi között Gönc jegyzője, dr. Szacsúri Csaba. – Ráadásul át is kellene építeni a medencét, és a vízforgató fenntartása sem olcsó. Az árát pedig nem hozná be, hiszen a strand egy év alatt 2-3 hónapig tart csak nyitva. Pályázati lehetőségeink nem voltak erre a célra, így a strandot be kellett zárnunk.

A gönciek legközelebb Sárospatakon vagy Miskolcon találnak maguknak fürdőzési lehetőséget – említi meg lapunk írása.

Abaújszántón is a strandbezárással éltek, az egymedencés fürdő átépítéséhez 30 millió forint kellene.

Nincs víz a telkibányai ifjúsági tábor medencéjében sem, „pedig a tábor lakói bizonyára örülnének a fürdőzési lehetőségnek” – írtuk 2009. július 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában