Miskolc

2019.07.06. 17:30

Egyelőre csak leinteni lehet a 69-es járatot?

A busz terelt útvonalon jár, de új megállók még nincsenek.

Hegyi Erika

Ideiglenes megállókat fognak kialakítani a 69-es autóbuszjárat jelenlegi útvonalán

Fotó: Kozma István

Június 21-e óta a Berekalján közlekedő 69-es busz terelt útvonalon jár a villámárvíz miatt. Olvasónk jelezte, hogy az új vonalon azonban nem jelöltek ki buszmegállókat. Ő egyszer leintette a buszt, hogy fel tudjon rá szállni, de ez szabálytalan.

A nagy eső óta

A miskolci önkormányzat szóvivőjétől megtudtuk: a 69-es busz a nagy esőzések óta a Berekalja megállóhely után nem érinti az Eper, az Erdő és a Móra Ferenc utcát. A terelt útvonal megállói mindkét irányban a következők: Felső-Majláth, Móra Ferenc utca, Endrődi Sándor utca, Karinthy utca, Berekalja, Alsó-Majláth, Diósgyőri városközpont, Diósgyőri vár.

„Az MVK Zrt. munkatársai jelenleg is olyan útvonal kialakításán dolgoznak, mellyel az eredeti útvonalon lévő megállókhoz közel biztosítanák a járatra való le- és felszállást. Ennek során új, ideiglenes megállóhelyet alakítanak ki, amelyet a viharkár okozta helyreállítási munkálatok befejezéséig vehetnek igénybe az utasok. Erről szintén ad majd ki közleményt az MVK Zrt., valamint a kialakított ideiglenes megállót kitáblázzák. Az Eper és Erdő utca elsődleges kárelhárítási, helyreállítási munkáit már elvégezte az önkormányzat, az utak személyautóval a villámárvíz után két nappal járhatók voltak. Az illetékes minisztériumhoz beadták az igényt a vis maior támogatásra. A pályázat elbírálása után ezeket a munkákat is elkezdheti a közbeszerzésen nyertes kivitelező” – írta a szóvivő.

Egyelőre tehát nem tudni, hogy jelenleg az új útvonalon hol lehet le-és fölszállni a 69-esre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában