Pányok

2019.06.21. 11:00

Pányok, bár kicsi falu, de szépül és fejlődik

Baráti találkozót rendeztek Pányokon az elmúlt hétvégén.

Hegyi Erika

A pányoki baráti találkozón

A rendezvényen emléktáblát avattak, mellyel tulajdonképpen kőbe vésték a település elmúlt években történt jelentős fejlesztéseit. Szintén találkozón adták át a „Pányok Fejlesztéséért Emlék­érmet” 15 olyan embernek, akik áldozatos munkájukkal segítették, hogy a fejlesztések létrejöhessenek. A találkozón részt vett dr. Hörcsik Richárd is, Abaúj és Zemplén ország­gyűlési képviselője.

Ünnep ez a nap

Dr. Sivák József, Pányok polgármestere köszöntőbeszédében úgy fogalmazott:

– Bár baráti találkozóra hívtuk kedves vendégeinket, számunkra mégis ünnep ez a mai nap. Két okból is. Ünnep, mert együtt a nagy család, pányokiak és elszármazottak, barátok és ismerősök. De ünnep azért is, mert van mit ünnepelnünk. Az elmúlt két évben több fejlesztésünk fejeződött be, amiről már különböző úton-módon értesülhettek. Úgy döntött a testületünk, hogy nem tartunk külön-külön átadási ceremóniát, hanem most egyetlen szalagátvágással teszünk ennek eleget. Értéket teremtettünk a helyben lakók számára a szép környezet létrehozásával. A megújult patakmeder, a felújított épületek mind azt üzenik, hogy jó Pányokon élni. És még nem is említettem a virágos környezetet, aminek kialakítása már kétszer emelt minket az országos elismertség szintjére. A Virágos Magyarországért mozgalom két díjára gondolok – sorolta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában