Bogács

2019.06.24. 20:30

Felújították a panziót

Öt helyett immár kilenc klimatizált, fürdővel felszerelt szobával várják a vendégeket.

Tóth Balázs

Az átadóünnepségen

Fotó: Tóth Balázs

Szombaton átadták a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő felújított panzióját. Jacsó Zoltán, a Bogácsi Thermálfürdő Kft. ügyvezetője ismertette a beruházás részleteit, az ötszobás, egy vizesblokkos, konyhás panziót 33 millió forint önerőből, valamint a Kisfaludy-programban nyert 42 millió forintból kilencszobássá alakították át, minden szobához fürdőszoba tartozik, a helyiségek klimatizáltak, van teakonyha és konferenciaterem is az egykor irodáknak is otthont adó épületben. A fűtést a termálfürdőben rendelkezésre álló hővel oldják meg, a villamos energiáról napelemek gondoskodnak.

Szállás is kell

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője szerint Bogácson felismerték, nemcsak fürdőszolgáltatást és vendéglátást kell nyújtani, hanem szállást is kell biztosítani. Élnek a lehetőségeikkel, s ennek egyik eredménye, hogy panziójuk megduplázta szobáik számát, és minőségben is fejlődött. Kiemelte, a település félmilliárd forintos állami támogatást is kapott.

Nyikes Zoltán, a kivitelező Nyikes és Társa Bt. ügyvezetője elmondta, rövid határidővel vállalták a munkát és sikerült is végezniük vele időben, ez pedig a munkatársaknak és a projektmenedzsmentnek köszönhető.

Polgármesteri köszöntő

Az ünnepség végén Csendesné Farkas Edit polgármester mondott pohárköszöntőt, méltatva, hogy most nem az önkormányzat, hanem a fürdő vezetése koordinálta a fejlesztést. Kívánta, könnyű legyen a szálláshely üze­meltetése. Hamarosan újabb fejlesztés indul a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában