Miskolc

2019.05.30. 07:30

Helyi közösségek ünnepe a Győri kapuban

Ismét színes közösségi programot szerveznek a Kapuzörgetők a Győri kapuban.

Tajthy Ákos

Koncertek, látványos bemutatók, véradás, gyermekprogramok vagy éppen sör-virsli verseny – egyebek mellett ilyen programokban lehet része azoknak, akik június 1-jén, tehát most szombaton délután egy órától kilátogatnak a József utcai Ifjúsági Sporttelepre.

Itt szervezi meg a „Szomszédünnep és Közbiztonsági Nap a Kapuzörgetőkkel” című programot az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület. A Kapuzörgetők szakmai vezetője elmondta, a rendezvényen bemutatkozik számos Győri kapuban működő közösség, így például a Bársony János Általános Iskola, a BioHarmónia Tai Chi Egyesület, a DVTK Miskolci Judo Club, az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Egyesület, , a Ködmön Formációs Táncegyüttes, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete, a Miskolc Renegades Amerikai Futball Klub, vagy a Miskolci Mazsorett Együttes is.

A civilek és a rendészeti szervek

Bemutatkoznak a város és a Győri kapu közbiztonságáért felelős rendészeti szervek is (Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság: bűnmegelőzéssel kapcsolatos, valamint áldozattá válást megelőzését elősegítő előadások, a kábítószer ellenes világnap alkalmából drogprevenciós ismeretátadás; Miskolci Rendőrkapitányság: gyermek és idősjogi játszóházak, esetmegbeszélések, jellemző bűnelkövetési formák, védekezési lehetőségek ismertetése; Miskolci Önkormányzati Rendészet: kutyás bemutató a Spider mentőcsapattal, lovas mezőőrök bemutatkozása, figyelemfelhívó kisfilmek vetítése; Győri Kapui Polgárőr Egyesület és a város egyéb polgárőrei: utcafórum, a polgárőr munka bemutatása; Miskolci Rendészeti Szakgimnázium: képzési tájékoztató, helyszínelési ismeretek, ujjlenyomat vétel, játékok; Magyar Honvédség: toborzás, fegyverbemutató).

- Ezen kívül játékos gyermekprogramok, jármű- bemutatók, lakóingatlan vagyonvédelmi bemutató, lakossági utcafórumok is lesznek, de Kapuzörgető véradást is szervezünk a Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal karöltve, amelyre várjuk az embertársaikon segíteni akaró donorokat – hangsúlyozta Lichtenstein Raymond.

Támogatják a közösségeket

A zene színpadon fellép Mc Mártinez, a Generátor Zenekar és a Bud Spencer&Terence Hill emlékzenekar is.

A szakmai vezető kiemelte, a rendezvény és a projekt célja azonos: a Miskolc Győri kapu városrészében működő aktív közösségek támogatása és új közösségek létrehozása olyan itt lakók, itt tevékenykedők segítségével, akik szeretnének közösségben kibontakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában