Elektromos autó

2019.05.15. 08:30

Az első e-töltőállomás nyílt Tiszaújvárosban

Nemcsak a város életében számít újdonságnak a két elektromos „kút”, a cég portfóliójában is.

Pap Gyula

Balról: Bráz György, Papp András

Fotó: Ádám János

Az ALTEO Nyrt. jóvoltából átadták Tiszaújváros első nyilvánosan elérhető és igénybe vehető elektromos töltőállomását kedden. Az állomáson egyszerre két gépjárművet tudnak tölteni, akár 22 kW teljesítménnyel.

 

Nemcsak a város életében számít újdonságnak az átadó, a megújuló energiaforrások hasznosításában élenjáró részvénytársaság portfóliójában is ez az első elektromos töltőállomás – mondta el Papp András általános vezérigazgató-helyettes. A cégcsoport több erőművet is üzemeltet, köztük a tiszaújvárosi fűtőművet is.

Környezettudatosan

– Tiszaújváros vezetése elkötelezett a környezettudatos és innovatív megoldások irányában. Ezek között jelentős szerepet játszik a környezettudatos közlekedés segítése és ösztönzése, az elektromos töltőállomások biztosítása – nyilatkozta Bráz György, Tiszaújváros polgármestere. – Szerencsére egyre több olyan cég van városunkban, amely a jogszabályi kötelezettségein felül segíti a tiszaújvárosi lakosok életét, különböző támogatásokat, lehetőségeket biztosít számukra, melyet ezúton is szeretnék megköszönni – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában