Helyi közélet

2019.05.01. 17:08

A Horizont horizontján Miskolcon

Miskolc - Nemzetközi táncfesztivált rendeztek a Miskolci Nemzeti Színházban.

Miskolc - Nemzetközi táncfesztivált rendeztek a Miskolci Nemzeti Színházban.

Harmadszor rendezték meg a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált a Miskolci Balett szervezésében – április 24-e és 27-e között hat ország tíz előadását láthatta a közönség a Miskolci Nemzeti Színház épületében.

A válogató Kozma Attila, a Miskolci Balett alapító vezetője és a Horizont művészeti vezetője volt. A program bizonyította, hogy igaza volt a válogatásnál, és sikerült is a vállalása: a hazai és európai táncélet érdekes és izgalmas előadásait hívta meg, görög, finn, cseh, litván, horvát produkciókat, amelyek felkelthették a miskolciak érdeklődését.

A Horizont idén is tartogatott hazai színekben meglepetést a nézők számára: a Miskolci Balett William Shakespeare Szentivánéji álom című művéből készült előadását Barta Dóra rendezte.

Emberben az ütő

„Barta Dórának (…) volt egy érvényes ajánlata, amelyben testekkel és zenékkel teremtette meg ezt a részegséghez hasonló ámokfutást. Ebben tökéletes partnerei voltak a Miskolci Balett táncosai, »nagy öregjei« csakúgy, mint benjáminjai. Mohai Cintia pedig olyan Pu­ckot pattint ki, hogy megáll az emberben az ütő” – írta róla beszámolójában Török Ákos kritikus, aki naponta osztotta meg a fesztiválon szerzett tapasztalatait az olvasóival.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában