Helyi közélet

2019.04.02. 13:13

Miskolc egyenlő a színházzal

Miskolc - A próbafolyamatok közül az Édes Anna próbáira emlékszik szívesen.

Miskolc - A próbafolyamatok közül az Édes Anna próbáira emlékszik szívesen.

Horváth Alexandra, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze Szabadszálláson született. Miután édesanyjával Szegedre költözött, a Szegedi Nemzeti Színházban gyerekszerepekben játszott, majd a helyi Deák Ferenc Gimnáziumban érettségizett. Később a Nemes Nagy Ágnes Humán Szakközépiskolában tanult, és szerzett színészi képesítést. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójaként végzett színművész szak, bábos szakirányon. 2017-től a Miskolci Nemzeti Színház tagja. A végzés után színészként helyezkedett el, de örömmel vállalta a részvételt a Miskolci Csodamalom Bábszínház egy friss produkciójában is.

Ahogy tetszik

Még egyetemista korában kezdte el Miskolcon próbálni Rusznyák Gáborral az Ahogy tetszik című darabot. Ebben az időszakban Pesten, Kecskeméten és Debrecenben is szerepelt különböző előadásokban. A rengeteg ingázás elég „sűrűvé” tette mindennapjait, de szerette ezt az időszakot. Szerencsére ez még csak előbemutató volt Miskolcon, így nem okozott akkora gondot a mérsékelt jelenlét. Az egyetem után teljesen ide tudott koncentrálni, az Ahogy tetsziken kívül a Hello Dolly!-ban érezte remekül magát, rengeteget nevettek. A próbafolyamatok közül az Édes Anna próbáira emlékszik szívesen, a témája, műfaja alapján is mélyebb darab nagyon sokat adott neki. A Furcsa pár próbája is nagyon tanulságos volt, minden feladatnál más-más a kihívás, újabb elvárásoknak kell megfelelni.

Többeket ismert az egyetemi évfolyamokról, de a helyi kollégák is rendkívül nyitottak voltak, könnyen ment a beilleszkedés. Korábbi vágyai között is szerepelt a Miskolci Nemzeti Színház kiemelkedő szakmai hírneve miatt, de hogy ennyire sokan járnak színházba, ennyire érdeklődő a közönség, csak itt tapasztalta meg, örömmel. Az, hogy három játszóhelyet is folyamatosan megtöltenek, az véleménye szerint a hazai viszonyok között rendkívüli, igazán meglepte. Az is különleges, hogy ez az érdeklődés nem műfajfüggő, telt házzal mennek az operettek és a fajsúlyosabb darabok egyaránt.

Ismerkedés közben

Budapesten él, oda jár haza, egy-egy kisebb munkában is részt vesz alkalmanként, ami még belefér az itteni elfoglaltság mellett, de élete döntő hányadát Miskolcon tölti. Ahogy ideje engedi, igyekszik megismerkedni a várossal és környezetével is, nemrégiben kolléganőjét látogatta meg Egerszalókon, ahol bejárták a környéket. Lillafüreden és a Diósgyőri várnál is járt már. A városban még nem tájékozódik teljesen jól, viszont már a belvárost jól ismeri. Ha – ritkán – van szabadnapja, moziba megy vagy igyekszik pihenni. – Nekem Miskolc egyelőre egyenlő a Miskolci Nemzeti Színházzal – vallja be.

ÉM-PGY


[related-post post_id="4184150"]

[related-post post_id="4169717"]

[related-post post_id="4168679"]

[related-post post_id="4155624"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában