Helyi közélet

2019.03.25. 18:08

A hazai gyógyszerpiac helyzete is téma volt

Miskolc - Vándorgyűlésen beszélték még közös ügyeiket a gyógyszerészek.

Miskolc - Vándorgyűlésen beszélték még közös ügyeiket a gyógyszerészek.

Lillafüreden, a Palotaszállóban rendezte XI. Vándorgyűlését a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK). A rendezvény már csütörtökön elkezdődött, ekkor tartották az országos elnökség és a területi elnökök értekezletének közös tanácskozását, majd pénteken az MGYK Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Nóg­rád megyei területi szervezetei mutatkoztak be.

Megfelelő színvonalon

A szombati programsorozatot a megyei kormánymegbízott, Demeter Ervin nyitotta meg, méltatva a gyógyszerészi kamara tevékenységét.

– A Magyar Gyógyszerészi Kamarának két igazán nagy szakmai rendezvénye van egy évben: egyik a köz­tes­tületi napok, melyet mindig a fővárosban rendeznek meg, másik pedig a vándorgyűlés. Igazán nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben az utóbbinak megyénk adhat otthont – ezt már dr. Nyíri László, az MGYK megyei szervezetének elnöke mondta el a jelenlévőknek. – Az örömömet tovább fokozta az, hogy erre a rendezvényre több mint száznyolcvan ember regisztrált, a szakemberek magas száma garancia arra, hogy közös dolgainkat megfelelő színvonalon tudjuk megbeszélni.

A szakmai előadások érintették például a gyógyszer­ellátás helyzetét, valamint az MGYK és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közti együttműködést is.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában