Helyi közélet

2019.02.08. 13:49

STAB – így, pontok nélkül

Miskolc - A 90-es évek legendás zenekara, a Scarabeus éledt újjá.

Miskolc - A 90-es évek legendás zenekara, a Scarabeus éledt újjá.

A 90-es évek fiatal blues-rock rajongói most felkaphatják a fejüket: STAB-koncert lesz szombaton este a miskolci Cornerben. (Előbb este 9-től a Johnny és a Blues Brigád koncertje lesz, utána lépnek színpadra.)

Ne merüljön feledésbe

A 90-es években aratta nagy sikereit Miskolcon a S.T.A.B., így, pontokkal Simon Lajos vezetésével. A mostani STAB-ot (pontok nélkül) Fehér Sándor alapította. (Későbbi lapszámunkban írunk a részletekről.)

A S.T.A.B. „előzménye” a Scarabeus volt: ők 1991–92-ben voltak a műfaj legnépszerűbbjei a városban. A műsor vagy húsz számból állt, a gitáros Fehér Sándor volt.

– Az akkori miskolci zenészek közül többen már az égi zenekarban játszanak: Kerékgyártó „Füles” István, Király Csaba, Henzler „Hümér” István, Detvay Gyula (az első stúdiófelvételeket ő készítette), Illés „Laca” László fiatalon mentek el – mondta Fehér Sándor. – Azért is jött létre a STAB, mert „nem szabad, hogy feledésbe merüljön, ami egykor fontos volt.”

ÉM-HM


[related-post post_id="4135262"]

[related-post post_id="4133401"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában