Helyi közélet

2019.02.27. 18:24

A Kanári-szigetek is jön Miskolcra

Miskolc – Huszonhatodszor rendezik meg az ország egyik legnagyobb utazási kiállítását.

Miskolc – Huszonhatodszor rendezik meg az ország egyik legnagyobb utazási kiállítását.

Útifilm-vetítések, kulturális programok vagy éppen sztrapacskakóstolás – többek között ilyen élményekben lehet része azoknak, akik kilátogatnak március 8-án és 9-én az ITC székházba, a XXVI. „Menjünk világgá...” Utazási kiállításra.

A város egyik legnagyobb múltú rendezvényének részleteiről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

– Az elmúlt években jelentősen megváltoztak az értékesítési és foglalási szokások. Amíg a korábbi években az utazni vágyók gyakran a „last minute” ajánlatokra” várva az utolsó pillanatban foglaltak, mostanra a helyzet átrendeződött: a programokat szervező irodák az év első három hónapjában jelentős előfoglalási kedvezményekkel kínálják útjaikat, ezért az utazási kiállítások időpontja is erre az időszakra kell essen – kezdte Bárdos István kiállításmenedzser.

Mint mondta, az országban – több kisebb hasonló rendezvény mellett – három jelentős kiállítást tartanak számon: a fővárosi Utazás kiállítást, melyet ma már február közepén rendeznek, ezt követi egy héttel később a debreceni, kettővel pedig a miskolci rendezvény.

Közel száz kiállító

XXVI. „Menjünk világgá...” kiállításról szólva Bárdos István elmondta: az elmúlt évhez hasonlóan idén is kilencven körüli kiállítóra és hat-nyolcezer látogatóra számítanak, a rendezvény és kísérőprogramjai ezúttal is az ITC földszintjén és az épület előtti téren zajlanak majd.

A kiállítás idei külföldi dísz­ven­dége a Kanári-szigetek, a belföldi díszvendég pedig a „Kolorcity”, Kazincbarcika lesz.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszönetet mondott, hogy bemutatkozhatnak a nagy múltú miskolci rendezvényen is.

Másképp állnak a térséghez

- Fontos, hogy nagyobb közönség előtt is meg tudjuk mutatni az idén 65 éves Kazincbarcikát, amely az elmúlt tíz-tizenöt évben hatalmas változáson ment keresztül. Hasonlóan egyébként a megyeszékhelyhez, Miskolchoz, és egész Borsod-Abaúj-Zemplénhez. Ma már nem úgy emlegetnek minket, mint korábban hanem úgy, mint olyan turisztikai célt, ahol kellemesen és tartalmasan tudnak eltölteni az ide érkezők akár több napot is – hangsúlyozta a városvezető.

- Miskolcnak, mint az utazási kiállításnak otthont adó városnak is öröm, hogy vendégül láthatjuk az évfordulóját ünneplő Kazincbarcikát - ezt már Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere jelentette ki. „A fővárosi kiállításon idén is képviseltette magát Miskolc, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Érzékelhető az, hogy valóban másképp állnak már a régióhoz. Nagyon büszke vagyok Miskolc múltjára, de még annál is büszkébb jelenünkre és jövőnkre, beleértve turisztikai attrakcióinkat is!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában