Helyi közélet

2019.01.31. 19:03

Tíz éve éltetik a közeli palóc vidék népzenéjét

Sajó­keresztúr – A helyi Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub Dalköre nyáron ünnepelte tízéves jubileumát, amelyet január 26-án ültek meg.

Sajó­keresztúr – A helyi Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub Dalköre nyáron ünnepelte tízéves jubileumát, amelyet január 26-án ültek meg.

– Rátkai Józsefné nyugdíjas tanárnőnek, az alapítónknak köszönhetjük, hogy a helyi idősklub részeként létezik az énekkar. Az ő segítségével tudunk országos versenyekre menni, már háromszor szereztünk arany minősítést – mondta Molnár József, a Sajó­keresztúri Nyugdíjas Klub vezetője.

Az ovisokat is bevonták

A születésnapi rendezvény a helyi dalkörök találkozója volt.

– A művelődési házban tartjuk a próbáinkat keddi napokon, de fellépés előtt gyakrabban. Elsősorban a környező palóc vidék népdalköréből kerülnek ki a dalcsokraink, egy-egy speciális alkalomra. A jubileumi ünnepségre több népdalkört meghívtunk Sajó­bábonyból, Sajóecsegből, Sajósenyéből, Sajóvámosból és Szirmabesenyőből. A megjelenteket köszöntötte a klub vezetője, majd Sajókeresztúr polgármestere, Kollár Miklós és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, Teszárovics Miklós. A műsort a helyi Csoda-Vár Óvoda ifjú művészei kezdték, majd a dalkörök bemutatkozása következett. Végül az ajándékok átadása után ebéddel zártuk a délelőttöt – mesélte Molnár József.

ÉM-DA


[related-post post_id="4127543"]

[related-post post_id="4127489"]

[related-post post_id="4123030"]

[related-post post_id="4112763"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában