Helyi közélet

2019.01.25. 15:11

Kis zenészek sikere Miskolcon

Miskolc - A Magyar Rádió Márványtermében rendezett gálakoncerten is felléptek a miskolci tehetségek.

Miskolc - A Magyar Rádió Márványtermében rendezett gálakoncerten is felléptek a miskolci tehetségek.

Második helyezést értek el korcsoportjukban az Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola ifjú növendékei a IV. Budapesti Gyermek- és Ifjúsági Kamarazenei Fesztiválon.

Adásba kerülnek

A kis együttest két hegedűs és egy zongorista alkotta: Lippai Luca (hegedű), Kis-Vaszil Nikolett (hegedű) és Ruszkai Borbála (zongora). Borbála ezenfelül elnyerte a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola „Makausz Zsuzsanna zongoratanárnő emlékére” – a kiváló zongorakíséretért díjat is – újságolta lapunknak Menyhárt Ferenc, a zeneiskola igazgatóhelyettese.

Az országos versenyt decemberben rendezték meg, azonban a legszínvonalasabb produkciók előadóit meghívták a Magyar Rádió Márványtermében rendezett, január 20-ai gálakoncertre. Ezen felléptek a tehetséges miskolci kis zenészek is, óriási sikert aratva.

A hangversenyt a Bartók Rádió is rögzítette, mely február 3-án délelőtt 11 órakor kerül majd adásba. A gyerekek felkészítő tanárai Hrabovszki Sándorné hegedűtanár és Szőr Krisztina zongoratanár voltak – tudta meg szerkesztőségünk.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában