Helyi közélet

2019.01.03. 18:38

Fotók: A betlehemi kisded átalakítja szívünket

Miskolc - A zenés pásztorjáték ősi hagyomány az éjféli misén, ahol a Megváltó születését élik újra.

Miskolc - A zenés pásztorjáték ősi hagyomány az éjféli misén, ahol a Megváltó születését élik újra.

December 24-én este az Avas-Déli Római Katolikus Plébániára, az Isteni Ige Templomba látogattunk el, ahol gyermekek kosztümös előadással mutatták be a kis Jézus érkezése körüli misztérium történetét.

Megjelent Mária, Szent József, a pásztorok és a három királyok is a kicsik alakításában.

Isten közel jött

Az ünnepi szertartást P. Rigó Jenő jezsuita atya celebrálta, Pál apostol Tituszhoz írt leveléből olvasta föl a szentleckét, buzdításképpen a hívek felé:

„Megjelent ugyanis megváltó Istenünk kegyelme minden ember számára, s arra tanít minket, hogy szakítsunk az istentelenséggel és az e világi vágyakkal, éljünk fegyelmezetten, szentül és buzgón ezen a világon. Várjuk reményünk boldog beteljesülését: a nagy Istennek és Üdvözítőnknek, Jézus Krisztusnak dicsőséges eljövetelét, aki önmagát adta értünk, hogy minden gonoszságtól megváltson, megtisztítson, és jótettekben buzgólkodó, választott népévé tegyen,” – hangzott.

A misztériumjátékot követően folytatódott a szentmise.

„Láthattuk a gyermekek előadásában a karácsonyi történetet. Arra azonban nem vagyunk képesek, hogy elmagyarázzuk, valójában mi történt az első karácsonyon, ezért a szent időben csak szemléljük azt, mivel valójában titok, hogy Isten emberré lett. A karácsonyi időszakban arra hív bennünket az egyház, hogy tekintsünk a betlehemi istállóra és figyeljük a kisdedet édesanyjával, aki így megérinti szíveinket és átalakítja életünket.” – zárta a plébános.

ÉM-DA


[related-post post_id="4096739"]

[related-post post_id="4090954"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában