Helyi közélet

2019.01.14. 14:18

A tánc szinte terápia nekik

Miskolc - Egyedülálló tánc­koreográfiákat mutat be a vasgyári nyugdíjas közösség.

Miskolc - Egyedülálló tánc­koreográfiákat mutat be a vasgyári nyugdíjas közösség.

Vidám nyugdíjas társaság, a Vasgyári Közösségi Ház kebelén belül a 2011 óta működő Mosoly Országa Kulturális Egyesület.

– Régóta foglalkozom tánccal, és ezt az örömet szerettem volna másokkal is megosztani. Mindez motivált abban, hogy az indulás után két évvel átvettem a nyolcvanfős csoport vezetését, amely jórészt hatvan-hetvenévesekből áll. Pénteken reggel 9-től tartjuk a táncpróbáinkat a közösségi házban és 12-től a klubfoglalkozást. A teremért nem kell fizetnünk, ami óriási segítséget jelent. Közösségünk neve a jó hangulatban töltött együttlétekre utal – kezdte a beszélgetést Iróczki Ferencné klubvezető.

Tehetségük nem vész el

Különleges műsoraival emelkedik ki a nyugdíjas klub, más szépkorú kulturális egyesületek sorából.

– Szívesen mondunk igent a meghívásokra, és előadjuk a kész műsorainkat: az operett csárdást, az apáca show-t, a cigány- és a country táncunkat. Ezek főként csoportos produkciók, mert kevés férfitaggal rendelkezünk. Van tagunk, aki a magyar nótában jeleskedik mint szólóénekes, más pedig szintetizátorozik. Tavaly Mezőkövesden, Debrecen-Józsán, Putnokon és Hejőpapiban is felléptünk például szociális otthonokban, de a fővárosba, a Nyugdíjas Expóra ugyancsak eljutottunk. Ebben az évben Karcagon szerepelünk majd egy nyugdíjas találkozón, ahová körülbelül harmincfős társasággal utazunk el négy napra – foglalta össze.

Fitten tartja őket

Idős koruk ellenére sem adják föl a közös szórakozás nyújtotta örömöket.

– Szervezünk túrákat és csapatépítő programokat is, többek között Cserkeszőlőn és Pécsett jártunk már. Negyedévenként névnapozunk, ahol főzőcskézünk és megajándékozzuk az ünnepelteket, ami általában önfeledt táncolásba és zenélésbe megy át. Szervezünk bálokat, szilveszteri mulatságot és idén január 26-án tartjuk pótszilveszterünket. Nagyobb szabású rendezvényeinket az Őszi Napsugár Otthonba szoktuk áthelyezni. A tánc nekünk szinte terápia, mert mindenünket megmozgatja. A szereplés szintén jóleső érzés, különösen, ha megtapsolnak és utána gratulálnak nekünk. Vezetőként mindent megteszek a klubért, mert nagyon szeretem az embereket – osztotta meg gondolatait velünk Iróczki Ferencné.

ÉM-DA


[related-post post_id="4097966"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában