Helyi közélet

2018.12.05. 11:10

A nyolcadik miskolci futás mikulássapkában

Miskolc - A Rotary-Zip’s Mikulás futáson több mint kétezren állnak rajthoz Miskolcon csütörtökön.

Miskolc - A Rotary-Zip’s Mikulás futáson több mint kétezren állnak rajthoz Miskolcon csütörtökön.

A Rotary Club Miskolc az idén is megrendezi a már hagyományosnak mondható Mikulás futást, december 6-án, Miskolcon, 14 órától. Az eseménnyel kapcsolatban kedden sajtótájékoztatót tartottak, a névadónál. A Rotary-Zip’s Mikulás futásról elsőként Hollósy András, miskolci önkormányzati képviselő beszélt, megemlítve, hogy nyolcadik alkalommal kerül sor arra a versenyre, ami Mikulás futásban a régió legnagyobb, és Magyarország egyik legnagyobb ilyen megmozdulása, és mivel futóverseny, így az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet.

A DVTK is

Az esemény főszervezője, Kovács Attila a Rotary Club Miskolc három év végi rendezvényét foglalta össze pár mondatban, az értelmi fogyatékkal élők támogatását – ami tulajdonképpen egész éves program, de van ennek karácsonyi része –, a tizenegyedik alkalommal sorra kerülő ételosztást, amit december 12-én, 13 órától az Újgyőri főtéren tartanak (250 adag ebédet osztanak ki a rászorulóknak), illetve részletesen beszélt a Mikulás futásról.

– Az idén 12 középiskola, több mint 2400 diákja jelezte részvételét, és ebben az évben a DVTK is csatlakozik a rendezvényhez, 10 szakosztályukból 40 fő indul, játékosok, edzők egyaránt – jelentette be Kovács Attila.

A tájékoztatón a Rotary Club Miskolc elnöke, Szalai László a szervezet történelmét elevenítette fel, és ennek során az is elhangzott, hogy jelenleg 1,2 millió rotary tag van a világban.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Rotary-Zip’s Mikulás futás idei útvonala megegyezik a tavalyival, a Városház tér – Széchenyi utca – Kazinczy utca – Hősök tere – Déryné utca – Széchenyi utca – Városház tér között hömpölyög majd a népes mezőny, és 1,9 kilométert tesznek meg a rajthoz állók. A résztvevők a fordulópontnál, a Hősök terén Mikulás tallért kapnak, amit a célba érkezés után az iskolák gyűjtődobozaiba kell bedobni, és a győztes az a középfokú intézmény lesz, akinek az összeszámoláskor a legtöbb tallérja van. A futás ezúttal is Mikulás sapkában történik.

ÉM-BCS


A program

13.00: Az előzetes regisztrációban megadott létszámnak megfelelő, sorszámozott sapkák átvétele a kijelölt tanár által, regisztráció

13.40: Egyéni nyeremények sorsolása

13.50: Közös bemelegítő torna Bodnár Noémi sportmodellel

14.00: A Rotary-Zip’s Mikulás futás rajtja

14.10: Befutó, a tallérok leadása

14.25: Eredményhirdetés, a nyeremények átadása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában