Helyi közélet

2018.12.09. 15:24

A gazdaság jövőképe a gyűlés fókuszában Miskolcon

Miskolc - November 29-e minden évben a Kamara Napja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) számára.

Miskolc - November 29-e minden évben a Kamara Napja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) számára.

Kiemelt kérdés a képzés

Reggel a kamara képviselői megkoszorúzták Lapis Imre és Szentpáli István síremlékét, majd elkezdődött a BOKIK 55. küldöttgyűlése a Népkerti Vigadóban, amelynek fő témája a gazdaság jövőképe volt, és amelyen a hagyományoknak megfelelően idén is átadták a kamara díjait.

Nyugalom, békesség, kiszámíthatóság van a gazdaságban. A legnagyobb terület, ahol még tennivaló van, az a humánerőforrás, amely fejlesztésre szorul a felnőttképzéssel és hosszú távon a szakképzéssel, mondta beszédében Demeter Ervin megyei kormánymegbízott. A város javuló gazdasági helyzetéről, a vállalkozásokkal való együttműködésről beszélt dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, hangsúlyozva, hogy a szakképzés megújítása lett a város gazdasági fejlődésének alapja.

A legfontosabb feladat

Munkaerővel kapcsolatos gondolatairól szólt többek között Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Hangsúlyozta, hogy megkerülhetetlennek tartja a minimálbér emelését. Szót ejtett a cafeteria egyszerűsítéséről, és a Budapesten megrendezett Euroskills versenyről is.

A képzés fontosságát hangsúlyozta a szakemberhiány kapcsán Bihall Tamás, a BOKIK elnöke is, így a szakképzést továbbra is a legfontosabb feladatuk között emlegette. A TOP100-ból 26 cég foglalkozik tanulóképzéssel, amelynek arányát emelni szeretnék a jövőben, tette hozzá.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában