Helyi közélet

2018.12.11. 13:13

A Ferenczi-csarnok ügye a közgyűlés előtt

Miskolc - Az MVSI használatba megkapja a félkész Ferenczi-csarnok alatti telket.

Miskolc - Az MVSI használatba megkapja a félkész Ferenczi-csarnok alatti telket.

Sporttal kapcsolatos vagyongazdálkodási döntések szerepelnek – más dolgok mellett – Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése december 13-i ülésének napirendjén.

A Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola sportcsarnokának építése PPP-s beruházás keretében 2008-ban kezdődött el egy miskolci önkormányzat tulajdonában lévő területen. Az átadást 2010. március 31-re tervezték. A csarnokban kézilabdapálya méretű küzdőteret, 300 fő befogadására alkalmas lelátót, négy fallabdapályát és szaunát alakítottak volna ki. Az építő cég tönkrement, így az építkezés – határidő módosítások után – 2011-ben végleg félbeszakadt.

Tao-pénzből épül tovább

Az önkormányzat 2017-ben tűzte ki, hogy a város szerezze meg a félkész épület tulajdonjogát, fejeződjön be az építkezés, és a sportcsarnok hosszú távon szolgálja a miskolci sportéletet. Ezzel összhangban a Miskolc Holding Zrt. 2018. április 28-án felszámolási eljárás keretében megvásárolta az ingatlant azzal a céllal, hogy az MVSI Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. fejlesztési programja keretében átvegye azt és úgynevezett „tao-pályázat” keretében befejezze a beruházást. Az MVSI beruházásra benyújtott pályázata jelenleg elbírálás alatt áll.

A város sportfejlesztési koncepciója szerint az MVSI nem iskolai tornateremként, hanem városi multifunkcionális sportcsarnokként fejezné be az épületet, amely több labdás sportágat (a kosárlabdán kívül futsal, kézilabda, röplabda stb.) ki tud majd szolgálni, mobil lelátókkal pedig mintegy 700 főre bővíthető a befogadóképessége. Az új komplexum kialakítása során fontos szempont a gazdaságos üzemeltethetőség.

Az ominózus félkész sportcsarnok jelenleg azonos telken helyezkedik el a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolával. Telekátalakítással a sportcsarnokhoz tartozó 7288 négyzetméternyi terület önálló helyrajzi számot kapott és a közgyűlés december 13-i ülésén meghozandó döntéssel azt az épület tulajdonjogával már rendelkező MVSI Miskolci Városi Sportiskola Nonprofit Kft. kapja használatba térítésmentesen december 15-i hatállyal. Ezzel elhárul ez a jogi akadály is, hogy sikeres pályázat esetén megkezdődjék Miskolc legújabb multifunkcionális sportcsarnokának befejezése.


[related-post post_id="4009164"]

[related-post post_id="3991116"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában