Helyi közélet

2018.11.15. 14:41

Itt az idő, jöhet a téli gumi a megyénkben

Miskolc - A nyári gumik még akkor is életveszélyesek lehetnek hidegben, ha nincs fagy, vagy hó.

Miskolc - A nyári gumik még akkor is életveszélyesek lehetnek hidegben, ha nincs fagy, vagy hó.

Péntektől a meteorológiai előrejelzések szerint fagyni fog éjszakánként és nappal sem emelkedik hét fok fölé a hőmérséklet, ami azt jelenti, hogy aki még nem tette volna meg, az nem halogathatja tovább az autóján a nyári gumik cseréjét télire. A téli hónapokra történő felkészülés jegyében fontos szem előtt tartani, hogy a nyári gumi 7 Celsius-fok alatt már nem teljesíti feladatát.

A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, mely főleg az autópályákon, nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet – figyelmeztet a rendőrség. A nyári gumi már +7 fok alatt csúszni kezd, fagypont körüli hőmérsékleten megmerevedik, nagyon kis tapadással rendelkezik. A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja. Minden járműre csak olyan méretű gumiabroncsot szabad felszerelni, amilyet a járműgyártó cég meghatározott.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában