Helyi közélet

2018.10.28. 20:50

Termékfesztivállal egybekötött városnapot tartottak az idén Mezőcsáton

Mezőcsát - A rendezvényen a környező települések is becsatlakoztak a programba.

Mezőcsát - A rendezvényen a környező települések is becsatlakoztak a programba.

A mezőcsáti városnap minden évben a Mihály-névnaphoz, pontosabban Rajczy Mihály fazekas nevéhez kötődik, valamint a Miska-kancsóhoz. Az idén ezen a napon rendezték a XI. Helyi Termék Fesztivált is, melynek köszönhetően a környező települések is becsatlakoztak a programba. Egymást követte többek között a „Komatál” főzőverseny, a „Hulladékból hasznosat” program kiállítása, a helyi termékek vására, a Csáti Alkotók kiállítása, az egészségfesztivál és a gyermekprogramok (ugrálóvár, játszóház, rajzverseny). A színpadi produkciók előtt a Mezőcsáti Motoros és Veterán Klub tagjai vonultak fel a település főutcáján.

Közös munka

A rendezvényt Siposné Horváth Anita polgármester asszony nyitotta meg. Beszédében kitért a közös munka erejére, az összefogásra és a jövőbeli terveire. Ezt követően Tállai András miniszterhelyettes úr köszöntötte a résztvevőket és minden jót kívánt a helyieknek, hisz fontos számára Mezőcsát jövője. Felszólalt még Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, majd befejezésként Széki Gézáné megköszönte a segítséget a résztvevőknek. A nap folyamán bemutatkoztak a járás települései is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában