Helyi közélet

2018.10.01. 18:54

Segítik Máté gyógyulását

Miskolc - Beteg kisfiúért rendeztek jótékonysági estet az Avasi kilátóban.

Miskolc - Beteg kisfiúért rendeztek jótékonysági estet az Avasi kilátóban.

Második alkalommal rendezte meg jótékonysági vacsoraestjét a Zsófi ReményVár Egyesület. A rendezvény támogatottja ezúttal a 15 éves Máté volt, aki hosszú évek óta küzd daganatos betegséggel.

Új kezelés

– A kisfiú családjával Nagycsécsen él. 2010-ben diagnosztizálták nála a Neuroblastomát, ami a perifériás idegek és autonóm idegrendszer rosszindulatú daganata. Harmadszor harcolnak most a kórral. Jelenleg egy teljesen új kezelést kap, ez a gyógyszer minden reményük. Ennek a lényege, hogy elölje a tumort, vagy legalább az artériát elengedje. Most épp kemoterápiás szünet van, mert Máté szervezete elfáradt, vérképe tönkrement. Tizenegy kezelésen van túl, és még egy év van hátra – sorolta az egyesületi elnök.

Mivel Mátéról édesanyjának egyedül kell gondoskodnia – folytatta Ináncsi Gergely – az egyesület úgy döntött, a második vacsoraesten a nagycsécsi családnak segít.

– „Az első esten, és az idei Zsófi Juniálison még a 8 éves Alcsikának szerettünk volna segíteni. Ő sajnos már nem lehet velünk, szülei viszont úgy döntöttek, hogy az az összeg, amit már nem volt lehetőségünk rá fordítani, az segítse Máté gyógyulását. A második vacsoraesttel tehát ezt az összeget szerettük volna gyarapítani, ugyanis célunk, hogy amiben csak tudunk segítsük őket a harcban.”

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3999978"]

[related-post post_id="3995146"]

[related-post post_id="3974160"]

[related-post post_id="3968834"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában