Helyi közélet

2018.10.31. 18:18

Október 23. - Megemlékeztek a haza hőseiről Tiszaszederkényen

Tiszaszederkény - Október 22-én tartották a haza hőseiről a megemlékezést Tiszaszederkényben, majd egy órával később Tiszaújvárosban is.

Tiszaszederkény - Október 22-én tartották a haza hőseiről a megemlékezést Tiszaszederkényben, majd egy órával később Tiszaújvárosban is.

A hősi emlékműnél Kiss Zoltán történelem tanár állt a pulpitushoz és mondta el köszöntő beszédét a jeles napon. Külön felhívta a közönség figyelmét arra, hogy míg nincs teljes körű szolidaritás, nem dőlhetünk hátra. „…fejet hajtunk hőseink előtt, de ez csak részben igaz. Amíg megosztani akarják a nemzetet, nem pedig összetartani, addig nem tettünk eleget, hogy méltóan emlékezzünk elődeinkre” – mondta. Ezután a Kulissza Játékszín tagjainak ünnepi műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Később már Tiszaújvárosban, az 56’-os emlékhelynél hallgathattuk dr. Rainer M. János történész és egyetemi tanár emlékbeszédét, továbbá az Eötvös Diákszínpad és a Club96’ Fiatalok egyesületeinek tagjai tisztelegtek műsorokkal ősapáink előtt. Az ünnepi megemlékezéseket koszorúzás és mécsesek gyújtása zárta.

ÉM-EF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában