Helyi közélet

2018.10.26. 16:19

Nyitottan a Szentlélek ajándékaira Miskolcon

Miskolc - A helyi lelkiségi megújulás és missziós vonulat vonzza Miskolcra a karizmatikusokat.

Miskolc - A helyi lelkiségi megújulás és missziós vonulat vonzza Miskolcra a karizmatikusokat.

Számos regionális karizmatikus találkozó után, a borsodi megyeszékhelyen rendezik október 27-én, szombaton a XVII. Országos Karizmatikus Találkozót is, a Generali Arénában, ahová 2000 látogatót várnak a szervezők, reggel 9-től, 18 óráig.

– Többször tartottuk már a fővárosban a nagyszabású rendezvényt, de egyre gyakrabban megyünk vidéki nagyvárosokba is. Most azért esett az észak-kelet magyarországi régióra a választásunk, mert úgy látjuk, hogy lelkileg nagyon pezsgő ez a vidék. Már létezik itt egy helyi lelkiségi megújulás és erős a missziós vonulat Egertől kezdve Ózdon, Miskolcon és Kisvárdán át egészen Hegyközig, ami miatt adta magát a helyszín – hangsúlyozta Kunszabó  Zoltán, a találkozót szervező, Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetségének elnöke.

Krisztus nyomdokain

– Szeretnénk azt is felidézni, hogy a Mindszent Karizma Közösség Miskolcon minden évben szervez egy regionális találkozót, ahová általában 400-500 vendég érkezik, köztük a Felvidékről és Párciumból is – tette hozzá.

– A népes összejövetel címe és mottója idén János evangéliuma nyomán: Jézus az Élet! – „Nélkülem semmit sem tehettek.” A fő előadó Jim Murphy lesz, a katolikus karizmatikusok vatikáni székhelyű világszervezete, az ICCRS elnöke, aki tanításaival egy életstílust szeretne fölvázolni nekünk. Elmondja, hogy miképpen követhetjük Jézus Krisztust a megszentelődés útján és hogyan válhatunk egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá. Ez nagy és erőteljes küzdelem, hiszen a saját rossz hajlamaink visszahúznak bennünket. Viszont ha valaki napi szinten hűségesen tartja imádságban a kapcsolatot Istennel és tanúságot tesz az Ő szeretetéről, akkor hosszútávon szép gyümölcsöket terem az életében: szeretetkapcsolatot az embertársaival és lelki békét még a válságok idején is – mutatta be a szövetség elnöke.

Korosztályos programok

– Jim Murphy mellett még feltétlenül meg kell említeni, hogy Varga László kaposvári megyés püspök szintén jön és tart egy tanítást. Ő a közösségek egységéről és fontosságáról fog beszélni. Nagyon várjuk dr. Ternyák Csaba érsek atyát is, aki a 17 órakor kezdődő záró szentmisét és ennek részeként a prédikációt tartja majd. A tanításokon kí­vül lesz sok hangszeres dicsőítés, amihez Csiszér László és zenekara, valamint a Szent Ferenc Kisnővérei szolgáltatják a zenét. Minden tanítás után legalább fél óra gyóntatást és közbenjáró imádságot iktatunk be, ahol mindenki a saját lelki fejlődése érdekében kérhet imádságot imapároktól. A déli órákban pedig szentségimádás lesz és külön tiniprogramot, illetve gyermekfelügyeletet szervezünk a legkisebbek számára – foglalta össze a szervező.

Keresőknek is nyitott

Megtudtuk, hogy bárkit szívesen fogadnak a találkozón.

– Ez egy nyitott rendezvény, tehát mindenkit szeretettel várunk, hívőket, keresőket, nem hívőket is, mert a karizmatikus mozgalom lényege, hogy nyíljunk meg a Teremtő előtt, aki éjjel-nappal körülvesz minket. Az Isten szeretetében való megújulásra mindenkinek szüksége van, függetlenül attól, hogy már nagyon régóta keresztény, vagy még csak barátkozik a megtérés gondolatával. Azok számára pedig, akiknek talán furcsák a Szentlélek ajándékai, mondjuk bátorításképpen, hogy alapvetően zenés dicsőítéseket és előadásokat fognak hallani és maguk dönthetik el, hogy mennyire merülne bele az imádság sűrűjébe – zárta Kunszabó Zoltán.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában