Helyi közélet

2018.10.26. 15:33

Nincs többé hízás Miskolcon

Miskolc - Háromezer gyerek vesz részt az elhízás ellen indított GYERE Programban.

Miskolc - Háromezer gyerek vesz részt az elhízás ellen indított GYERE Programban.

Elindult Diósgyőrben a GYERE – Gyermekek Egészsége Program, amely a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) hároméves szakmai projektje a gyermekkori elhízás visszaszorítása érdekében. A dietetikus szakemberek az egészséges táplálkozással és az aktív életmóddal kapcsolatos hétköznapi normák és szabályok kialakításához, valamint azok elsajátításához segítik hozzá a diósgyőri kicsiket és családjaikat. Mindezt egy csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, dr. Bíró Krisztina, az egészségügyért felelős államtitkár főosztályvezető helyettese, dr. Papp Csaba, a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója, valamint Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem mindegy, hogy milyen táplálkozási szokásokat alakítanak ki az életükben.” Kubányi Jolán

Dunaharaszti, Szerencs után

Hazánkban elsőként Dunaharasztiban valósult meg a program, ami három év alatt összességében 7 százalékkal csökkentette a súlyfelesleggel élő gyermekek arányát a településen. A második helyszín Szerencs volt, ahol a zárást követően elsősorban az ismeretszerzésben lehetett mérni a pozitív változást. Harmadikként pedig az idei tanévtől kezdve Diósgyőr fogadta be az MDOSZ programját – tudtuk meg.

Diósgyőr az új helyszín

„Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy az országos kezdeményezések és kormányzati intézkedések mellett van létjogosultsága az olyan széles összefogással megvalósuló lokális projektnek, mint a GYERE Program. Nagyon fontosnak tartom, hogy újabb helyszínen találtunk befogadó önkormányzatot és intézményeket, valamint támogatót a szemléletformáló programunkhoz. A korábbi eredmények azt mutatják, hogy fontos a projekt más településekre történő kiterjesztése is, hiszen már hároméves periódus után is mérhető a pozitív változás. Nem beszélve a hosszú távú hatásról, hiszen ezek a gyerekek egyszer felnőnek és nem mindegy, hogy milyen táplálkozási szokásokat alakítanak ki az önálló életükben, vagy családjukban” – jelentette ki Kubányi Jolán elnök.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában