Helyi közélet

2018.10.17. 18:30

Fuss az életért!

Miskolc - A légimentőket segíti a jótékonysági rendezvény.

Miskolc - A légimentőket segíti a jótékonysági rendezvény.

„Fuss, hogy mások is túlélhessék!” – címmel rendeznek futóversenyt október 28-án a miskolci repülőtéren.

A program célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése mellett az, hogy mellkaskompressziós géppel és ultrahanggal bővülhessen a miskolci mentőhelikopter felszerelése – tudtuk meg Nagy Boglárkától, a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítójától.

A két gép segítené a légimentők munkáját, hiszen az emberi erő is véges, és a mellkaskompresszió nagyon nagy erőt vesz ki az újraélesztést végző személyből. Talán ennél is fontosabb az a tény, hogy a kézi mellkaskompresszió közben nem lehet szállítani a beteget, a beszerzendő géppel viszont igen, márpedig egy ilyen életveszély esetén minden másodperc számít – hangsúlyozta Nagy Boglárka.

A jövő vasárnapi program egy kétszáz méteres közös sétával indul, ami közben minden résztvevő egy sárga lufit tart majd a kezében, melyek a mentőhelikoptert szimbolizálják, annak színére utalnak. Ezt követően pedig három, öt és tizenkét kilométeres távon lehet majd indulni. A kísérőprogramok részeként a helyes újraélesztés módját is elsajátíthatják az érdeklődők.

A nevezési díjakból befolyt összeg teljes egészében a jó ügyet támogatja, és támogató jegy is váltható.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4020654"]

[related-post post_id="4017712"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában