Helyi közélet

2018.09.25. 13:18

360 fokos videó: A sörgyár önkéntesei újították fel a hernádnémeti kastély parkját

Hernádnémeti - A cég minden évben szervez önkéntes napot.­­­

Hernádnémeti - A cég minden évben szervez önkéntes napot.­­­

A Borsodi Sörgyár Kft. dolgozói a hasznosat a kellemessel keverték: önkéntes munkában, csapatépítés közben újították fel pénteken a hernádnémeti Munk-kastély parkját. A cég minden évben szervez önkéntes napot, amikor valamilyen módon visszaad a társadalomnak.

Folyamatosan szépítik

A Munk-kastélyt 1929-ben építette Munk György, és bár 2004 óta folyamatosan végeznek felújítási munkálatokat, a parkra ráfért a tatarozás. Ebben volt partner a bőcsi székhelyű cég, hiszen sok kollégájuk a szomszédos Hernádnémetiben él.

Besze Ágnes jogi és vállalati kapcsolatokért felelős vezető elmondta, a Borsodi számára a környező települések is fontosak, hiszen „együtt érik el a sikereket”. A kollégák is lelkesedtek az ötletért, ezért szívesen jöttek el Hernádnémetibe csapatépítő jelleggel önkénteskedni.

A különböző munkák részeként újrafestették a padokat, felújították a szemeteseket, növényeket ültettek és még raklapbútorokat is hoztak magukkal. Ágnes kifejtette, hogy már hagyománya van az évente megrendezett önkéntes napnak, mert a cég egyik célkitűzése a környezet szebbé tétele.

A település pedig örült a lehetőségnek, hiszen – mint Orosz Zsolt polgármestertől megtudtuk – a közel 90 éves kastélyt korábban felújították és jó állapotban van, de a parkra ráfért a megújulás. Emblematikus helyről beszélünk, ami sok helyi lakosban idéz fel emlékeket. Az épület szociális központként funkcionál, míg az udvar különböző közösségi rendezvények helyszíne szokott lenni. Mostantól még rendezettebb környezetben várja a helyieket.

A gyár és a település jó kapcsolatáról elmondta, a kezdetektől fogva sokan járnak át Bőcsre dolgozni – felidézi, hogy tulajdonképpen a saját családjának is nagy része ott volt alkalmazott. Ennélfogva természetesnek nevezi az együttműködést.

Fontos számára

Jó példa az összefonódásra Czékus Viktória, aki hernádnémeti lakosként dolgozik a Borsodiban. Megerősíti, hogy a település központi helyszínéről beszélünk, ezért helybéliként különösen fontos számára, hogy megújul a kastélypark. A helyi általános iskola és a Munk-kastély udvara közös terület. A virágokat ültető Viktória kiemeli, hogy idősebbik gyermeke itt tanul, ami extra motivációt jelent számára az önkénteskedésben.


Nézz körbe 360 fokban!

" target="_blank" rel="noopener">A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában