Helyi közélet

2018.08.09. 10:54

Négy kilométernyi út- és járdahálózat újulhat meg Miskolcon

Miskolc - Javában zajlanak az úgynevezett egészpályás útfelújítások Miskolcon.

Miskolc - Javában zajlanak az úgynevezett egészpályás útfelújítások Miskolcon.

Július elején indultak és jelenleg is zajlanak a teljes felújítások a megyeszékhely útjain. A miskolci polgármesteri hivatal közlése szerint a munkálatok majd’ négyszázmillió forint pályázati pénzből valósulhatnak meg. A munkák július 10-én a Vagyárban kezdődtek a Glanzer utca felújításával, valamint a Kerpely, a Téglagyári út és a Kabar utca út- és járdafelújításával.

Pincétől a padlásig

A munkálatok miatt változott a 29-es és 290-es autóbusz­járatok közlekedése. A járatok a munkavégzés alatt az Avas kilátó végállomás irányába a Glanzer utca helyett a Pléh Sándor utcán keresztül közlekednek. Két megállóhelyet is áthelyeznek: a Diósgyőri Ipari Park nevű buszmegállót a Kerpely Antal utcán húsz méterrel előrébb helyezik át a Gózon Lajos utca irányába. A Diósgyőri Kórház megálló pedig a Téglagyár – Kabar utca kereszteződés utáni területen lesz megtalálható várhatóan október végéig.

Teljes rekonstrukción esik át a Szövő, a Hold és Tímármalom utca is. Az önkormányzat közleményében leszögezte, a rekonstrukció célja mindkét esetben az, hogy javítsák a közelben lévő iparterületek megközelíthetőségét. Ráadásul – folytatják – a város általános útrekonstrukciós programjához is illeszkedik mindez, ami azokat az utakat érinti, amiket már nem lehet tovább toldozni-foltozni.

Az útépítések előtt a Mivíz Kft. elvégzi az ivóvízvezeték-rendszer felújítását a Hold utcában, Kerpely utcában, a Glanzer utcában és a Téglagyár utcában, a Kabar utcában pedig a csapadékvíz-­elvezetést építik ki.

Megszűnik a zsákutca

Turisztikai szempontból fontos fejlesztés, a Görömbölyi utca felújítása is, mely együtt jár az út szélesítésével, és egyben megszüntetik annak zsákutca jellegét egy új szakasz megépítésével.

„Ezzel együtt a kivitelező itt kerékpáros nyomvonalat is kialakít, ami biztosítja Miskolctapolca kerékpáros kapcsolatát a Görömbölyi pincesorral” – fogalmaztak. A beruházásoknak köszönhetően közel négy kilométernyi út- és járdahálózat újul meg Miskolcon ebben az évben.

A polgármesteri hivatal sajtóosztálya érdeklődésünkre elmondta, a folyamatban lévő munkálatok előrehaladásáról a közeljövőben a területileg érintett önkormányzati képviselők tájékoztatókon számolnak majd be.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3939935"]

[related-post post_id="3919255"]

[related-post post_id="3907633"]

[related-post post_id="3903626"]

[related-post post_id="3899620"]

[related-post post_id="3898686"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában