Helyi közélet

2018.08.23. 16:15

Biztonság közösség építésével Miskolcon

Miskolc - Közös cél: Miskolc erősíteni akarja a városrészek közösségépítő kezdeményezéseit.

Miskolc - Közös cél: Miskolc erősíteni akarja a városrészek közösségépítő kezdeményezéseit.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a magyar kormány egy olyan pályázatot jelentetett meg, amely a helyi közösségek fejlesztését, elsősorban a város, illetve a városrészek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztését, a közösségi szerepvállalás erősödését szolgálja.

Miskolc önkormányzata jelentkezett a pályázatra, mert a város területén több olyan civil közösségi kezdeményezés van, amelyet be lehet vonni olyan fontos közös célok eléréséhez, mint az életszínvonal emelése, a vállalkozásbarát környezet fejlesztése vagy a civil társadalom gyarapítása.

A közös célok közül is kiemelkedik a város közbiztonságának egyre hatékonyabb fenntartása. Az utóbbi esztendőkben érezhetően nőtt a közbiztonság és erre az önkormányzat súlyos anyagi erőket mozgósított. A közösségfejlesztés, közösségszervezés ezt a tevékenységet még hatékonyabbá képes tenni.

A város közgyűlése szerdán rendkívüli ülésen határozott olyan rendeletmódosításokról, amelyek elengedhetetlenek a közösségépítő folyamatok elindításához.

ÉM


[related-post post_id="3959144"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában