Helyi közélet

2018.07.05. 23:15

Vigyázz, ha jön a villamos!

Miskolc - A személygépkocsi okozta villlamosbalesetek elkerülése érdekében indít akciót az MVK.

Miskolc - A személygépkocsi okozta villlamosbalesetek elkerülése érdekében indít akciót az MVK.

Hosszú ideje nem telik el hét olyan villamosbaleset(ek) nélkül, amit figyelmetlenül a sínekre hajtó gépjárművezető okoz. Ennek szeretne gátat vetni a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) a napokban induló új kampányával, melyben arra hívják fel a figyelmet: alaposan tájékozódjanak, mielőtt a villamospályát keresztező átkelőhelyeket igénybe veszik.

- Az akció részeként az 1-es villamos vonalán a Katalin köznél, az Aba utcánál és a Testvériség útjánál helyezünk ki figyelemfelhívó plakátokat, melyek kerete foszforeszkál, így nemcsak nappal, hanem sötétedés után is magára hívja majd a figyelmet – mondta el érdeklődésünkre Pásztor Imre, a polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője.

Vaskó Tiborné, az MVK operatív igazgatója hozzátette, a következő időszakban további forgalombiztonsági eszközöket is kihelyeznek. Többek között piros-fehér fényvisszaverős festékkel jelölik meg említett helyeken az úgynevezett gömbsüvegsort (Diósgyőrben az sínek felőli útpadkát), emellett pedig fényvisszaverős jelzőfüleket helyeznek el a pálya mentén.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="3912589"]

[related-post post_id="3905007"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában