Helyi közélet

2018.05.16. 11:14

Szezonnyitó a bor fővárosában

Tokaj - Háromnapos fesztivállal, a Tokaji Bornapokkal indul a hegyaljai nyár.

Tokaj - Háromnapos fesztivállal, a Tokaji Bornapokkal indul a hegyaljai nyár.

Komoly hagyományai vannak a szezonnyitó eseménysorozatnak, a bornapoknak. Június első hétvégéjén tartják mindig ezt az eseményt, mellyel nemcsak a turistáknak, hanem a helyieknek is szeretnének a kedvükben járni a szervezők.

– Minden korosztályra gondoltunk, mikor összeállítottuk a programot. Érdemes ellátogatni a fesztiválra a kisgyermekes családok mellett a tinédzsereknek és a nagyszülőknek is. Egyre többen látnak fantáziát ebben a találkozóban, ezért egyre több mecénás támogatja a rendezvényt, és sikeres pályázatokkal is büszkélkedhetünk – hangsúlyozta Erdős József, a Kulturális és Konferencia Központ megbízott igazgatója, akitől azt is megtudtuk, idén például olyan országosan is ismert társulatok műsorát is ingyen láthatjuk-hallhatjuk, mint a Budapest bár, de itt lesz Keresztes Ildikó és Balázs Fecó is.

Ingyenes koncertek

– Elsősorban a Hegyalján élő embereknek szeretnénk kedvezni az ingyenes koncertekkel. Mi helyiek ár­érzékenyebbek vagyunk, mint a nálunk feltöltődő külföldi vendégek. A tokaji bor önmagában igen erős hívószó és idén is a legmagasabb minőséget fogjuk megjeleníteni. Ezt a nívós gasztronómiai és borfesztivált szeretnénk még emlékezetesebbé tenni a könnyűzenei, színházi és gyermek- és sportprogramokkal – magyarázta a kulturális szakember.

Erdős József szerint nemcsak a turisták, hanem a helyben élők igényeit is szem előtt kell tartani, ezért folyamatosan pályáznak és igyekeznek teljesen ingyenesen vagy jelképes árú belépőkkel látogatható rendezvényeket szervezni.

– Ebbe a kisvárosba beleszeret mindenki, nem véletlenül kiemelt turisztikai célpont az egész borvidék, ám a helyieket is itt kell tartanunk, rendkívül fontos, hogy legyenek közösségépítő, ingyenes, de igényes nagyrendezvényeink – érvelt Erdős József.

-JA-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában