Helyi közélet

2018.03.09. 13:55

„Merjünk hinni magunkban!”

Miskolc - Az idei Nő a Partnerség Konferencia mottója: Értékek és érdekek. Mi is ott voltunk.

Miskolc - Az idei Nő a Partnerség Konferencia mottója: Értékek és érdekek. Mi is ott voltunk.

– Célunk a tudatos, önérvényesítésre képes női generáció kialakítása – fogalmazott csütörtökön Csöbör Katalin országgyűlési képviselő Lillafüreden, a Hotel Palotában megrendezett a Nő a Partnerség Konferencián, úgy folytatva: – Nem azt mondjuk, hogy csak mi tudjuk meghozni a jó döntéseket, de a döntésekből ne hagyjanak ki bennünket, és szeretnénk, ha az élet minél több területén ott lehetnének a nők. Hiszen a családban is kiegészíti egymást a nő és a férfi, így ez a munkahelyeken és a közéletben is jól működhet – fogalmazott.

Számíthatnak ránk

A konferenciát a Csöbör Katalin által alapított Nő a Siker Alapítvány szervezte immár második éve. Az időpont nem véletlen, a nőnaphoz kapcsolódva március 7–8–9-e.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a rendezvényen a problémákra is felhívják a figyelmet, például hogy a munkahelyen milyen pozícióig tudnak eljutni a nők, vagy miben érzik a hátrányukat, de az is szóba kerül, hogy az élet bármely területén bárki számíthat a nők segítségére.

Hozzáfűzte: az alapítvány nemcsak konferenciát szervez, hanem kezdettől fogva támogatja a rászorulókat: élelmiszercsomagokat osztanak, olyan gyerekeket szállítanak iskolába, akik tömegközlekedéssel nem tudnak utazni, biztonsági eszközöket adnak idős embereknek. Elárulta egyik közeli tervüket is: Miskolcon szeretnének létrehozni egy olyan edzőtermet, melyben fogyatékos és mozgássérült emberek is edzhetnek.

– Nem minden a pénzen múlik, hanem sokszor az akaraton – tette hozzá.

A nők és a sport

A tanácskozás egyik előadója Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász volt, aki ma már hat gyermek boldog nagymamája. Előadásában a sportolás és a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet.

– Mi nők törekedjünk arra, hogy a sport, a testmozgás legyen örömforrás, az a plusz, amitől aztán erősebbek, jókedvűek, egészségesebbek és kitartóbbak leszünk, mert ha sportol az ember, akkor utána többszörösen boldog. Azért, mert a mozgástól jól érezzük magunkat, büszkék vagyunk magunkra, mert megcsináltuk, és mert közben közösségben lehettünk. Ezt a boldogságot mi magunknak tudjuk megszerezni a sport által – fogalmazott.

Családjáról megtudtuk: a legidősebb unokája már dolgozik, két lányunokája egyetemista, a fiatalabb fiúk pedig gimnáziumba és általános iskolába járnak. Ők is rendszeresen sportolnak, van, aki korosztályos válogatott szinten, mert a mozgás hozzátartozik az életükhöz. Schmittné Makray Katalin annak idején a szüleitől kapott segítséget, amikor arra szükség volt, most ő segít a saját gyermekeinek, amikor unokáit viszi edzésekre, versenyekre.

Hozzáfűzi: az ő életében tulajdonképpen a sport, a karrier és a család összefonódott, hiszen a sport volt a karrierje, és a sport által ismerte meg a férjét, így lett családja. Néha ugyan nehéz volt beosztania az idejét, de a „nők ezt pontosan tudják, hogy kell csinálni” – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában