Helyi közélet

2018.03.13. 09:04

Március 15. - Ünnepi programok Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy csokorba gyűjtöttük megyénk városainak március 15-e megünnepléséhez kötődő programjait.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Egy csokorba gyűjtöttük megyénk városainak március 15-e megünnepléséhez kötődő programjait.

Március 13., kedd

SZERENCS

10.00 Megemlékezés és koszorúzás a Széchenyi István szobránál a Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Iskola diákjaival a Késmárk utca – Széchenyi utca kereszteződésénél.

12.00 A szerencsi diákönkormányzatok koszorúzása Petőfi Sándor emléktáblájánál. Műsor: SzSzC Műszaki és Szolgáltatási Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

13.00 Megemlékezés és koszorúzás Ondon az emlékműnél. Ünnepi beszéd: Koncz Ferenc polgármester. Közreműködnek az ondi óvodások és Galgóczi Ferencné. (Rossz idő esetén a tornateremben.)

Március 14., szerda

ABAÚJSZÁNTÓ

16.00 Ünnepség a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban. Ünnepi beszédet mond dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő. A forradalom eseményeit az Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola diákjai elevenítik fel. A műsor után fáklyás felvonulás az országzászlóig.

BORSODNÁDASD

17.30 Fáklyás felvonulás a Petőfi Térre. Gyülekező a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár udvarán.

18.00 A Petőfi téren ünnepi beszédet mond Riz Gábor országgyűlési képviselő és Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. Koszorúzás. A Móra Ferenc Általános Iskola 6. osztályosainak ünnepi műsora. Felkészítő tanár: Mártonné Nemes Gertrúd.

EMŐD

17.00 Ünnepi megemlékezés a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Ünnepi beszédet mond Tállai András országgyűlési képviselő. Közreműködik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6. évfolyama, az Emőd Brass fúvószenekar és az Emődi Pincegazdák Dalárdája. Utána felvonulás és koszorúzás a Kossuth-szobornál.

ENCS

16.30 Koszorúzás az Encsi Városi Galéria előtti Petőfi szobornál.

17.00 Az Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében ünnepi beszédet mond dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, ezt követően városi kitüntetéseket adnak át. Az ünnepségen közreműködik a Marosvásárhelyi Református Kollégium énekkara, valamint az Encsi Váci Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulói.

FELSŐZSOLCA

15.00 Hősök tere, koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából. Beszédet mond Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

KAZINCBARCIKA

16.00 „Amikor kinyitod a szemed” Kerekes István fotóiból készült kiállítás megnyitója a Mezey István Művészeti Központban.

17.00 Ünnepi műsor a Mezey István Művészeti Központban. Közreműködik Feke Pál színművész és a Szalázi Szent Ferenc Gimnázium diákjai.

18.00 Koszorúzás a Jókai-szobornál.

MEZŐKÖVESD

11.00 Ünnepi műsor a Közösségi Ház színháztermében. Beszédet mond Tállai András országgyűlési képviselő. „Éljen a magyar!” címmel zenés összeállítás Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba előadásában.

12.00 Koszorúzás az 1848-as emlékműnél. A szónokverseny győztesének ünnepi szónoklata. A megemlékezés virágainak elhelyezése. Közreműködik a Pro Urbe-díjas Városi Fúvószenekar

MISKOLC

11.00 Megemlékezés a Diósgyőri Országzászlónál. Dr. Kriza Ákos polgármester ünnepi köszöntője.

NYÉKLÁDHÁZA

14.00 Március 15-ei ünnepség a Kossuth Lajos Általános Iskola tornatermében.

RUDABÁNYA

14.30 Városi ünnepség a Gvadányi József Művelődési Házban. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Gvadányi József Általános Iskola tanulói. Az ünnepség után az önkormányzat, az intézmények, a társadalmi és politikai szervezetek képviselői koszorút helyeznek el a Centenáriumi Emlékműnél (a könyvtár mellett).

SAJÓBÁBONY

17.00 Fáklyás felvonulás a városházától a Március 15-e parkig. Ünnepi beszédet mond dr. Szilva István polgármester és Hubay György, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje. Az ünnepi műsorban közreműködik Radnai Erika és Ódor Kristóf színművész.

SAJÓSZENTPÉTER

11.00 Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskolában. Ünnepi beszédet mond dr. Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere. Ünnepi műsort adnak a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói. Az ünnepséget követően a megemlékezők koszorúkat helyeznek el az iskola udvarán, a Kossuth domborműnél.

SZENDRŐ

15.30 Ünnepi megemlékezés a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola aulájában. Ünnepi beszédet mond Riz Gábor országgyűlési képviselő. Közreműködik a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói és az Ujj Viktor Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

SZERENCS

7.50 Iskolai megemlékezés a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban, ezt követően koszorúzás a Kossuth-szobornál.

10.00 Koszorúzási ünnepség az 1848-as emlékműnél a Kossuth téren. Beszéd: Koncz Ferenc polgármester. Közreműködik: Hegyalja Pedagógus Kórus.

11.00 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és Szerencs Város Önkormányzata közös ünnepi közgyűlése a Rákóczi-vár színháztermében. A vendégeket köszönti Koncz Ferenc, Szerencs város polgármestere. Az ünnepi közgyűlést megnyitja Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. Ünnepi beszédet mond Kovács Zoltán kormányszóvivő. Az ünnepi műsorban közreműködnek a szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola tanulói.

Március 15., csütörtök

ALSÓZSOLCA

10.00 Ünnepi istentisztelet a református templomban.

10.30 Dessewffy Arisztid honvéd tábornok, aradi vértanú és Bódogh János református prédikátor, szabadságharcos, tábori lelkész emléktáblájának avatása a református lelkészlak falán.

11.00 Ünnepség a ’48-as emlékműnél. Beszédet mond Szilágyi László polgármester. Közreműködik Varga Erika és Fand Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház művészei, valamint a Szivárvány Vegyeskar.

CIGÁND

9.00 Koszorúzás a Kossuth-szobornál. Ünnepi megemlékezés a Művelődési Ház dísztermében. Kitüntetések átadása.

EDELÉNY

10.30 Koszorúzás a Forradalmak terén, utána ünnepi műsor a Művelődési Központban. Ünnepi beszédet mond Molnár Oszkár polgármester. A Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulóinak és a Mátyás Óvoda növendékeinek műsora.

GÖNC

17.00 A gönci önkormányzat ebédlőjében ünnepi beszédet mond dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsort a kassai Thália Színház színművészei adják, valamint Kocsis Klaudia énekes és Ács Zsuzsanna tárogatós.

KAZINCBARCIKA

10.00 Családi történelmi játszóház a Mezey István Művészeti Központban.

MEZŐCSÁT

11.00 A Hősök terén ünnepi beszédet mond Tállai András országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsorban közreműködik Nemcsák Károly színművész, a Mezőcsáti Népi Együttes, a Polgári Huszárok és a Színtaktus Diákszínpad. Az ünnepi műsort követően Mezőcsát kitüntető címeinek átadása. Koszorúzás.

MEZŐKERESZTES

16.30 Gyülekező a fáklyás felvonuláshoz a Coop ABC parkolójában és a Kossuth Lajos Általános Iskola parkolójában.

16.45 Fáklyás felvonulás a városháza elé.

17.00 Majoros János polgármester köszöntője a városháza előtti téren. Tállai András államtitkár ünnepi beszéde. Nemcsák Károly színművész szavalata.

17.10 A Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde gyermekeinek ünnepi műsora. A Mezőkeresztesi Kamarakórus előadása. Koszorúzás.

MISKOLC

9.30 Ünnepség az Erzsébet téren. Himnusz a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának kíséretével. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő ünnepi köszöntője. Dr. Kriza Ákos polgármester ünnepi beszéde. Ünnepi koszorúzás Kossuth Lajos szobránál. A Miskolci Nemzeti Színház műsora. Szózat a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának kíséretével.

11.00 Koszorúzás: Gróf Széchenyi István szobra, Petőfi Sándor emléktáblája, Szemere Bertalan szobra, Lévay József szobra, Deák Ferenc szobra, Gróf Batthyány Lajos emléktáblája, Petőfi Sándor szobra.

11.00-16.00 ’48-as családi nap a Szent István téren zenével és játékkal.

ÓZD

9.00 Lovas felvonulás a városközponti nagyparkolóból a Petőfi térre az Ózdi Katonai és Lovas Hagyományőrző Közösség vezetésével.

10.00 Ünnepi beszédet mond a Petőfi téren Janiczak Dávod polgármester. „Mit ér a szó?” címmel az ÓMI Zenés Színház, az Ózdi Néptánc Egyesület és a Szabad Szombat Táncegyüttes zenés, táncos irodalmi műsora. Koszorúzás.

13.00 Ünnepi köszöntőt mond a hódoscsépányi Petőfi-szobornál Fidrus Péter alpolgármester. Ünnepi műsor az ÓMI Zenés Színház előadásában. Koszorúzás.

PÁLHÁZA

15.00 Koszorúzás a Református Templomkertben.

15.45 Ünnepi megemlékezés a Térségi Művelődési Ház színháztermében. Ünnepi beszédet mond dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Hegyközi Általános Iskola tanulói és a Pesti Zenés Színpad művészei.

PUTNOK

9.00 Szentmise a Római Katolikus templomban, istentisztelet a Református templomban.

10.00 Városi ünnepség a Tompa Mihály Közösségi Házban. Ünnepi beszédet mond Riz Gábor országgyűlési képviselő. Kitüntetések, elismerések átadása. A Gomba Levente Gimnázium tanulóinak műsora. Utána a Serényi László téren Petőfi Sándor szobrának megkoszorúzása. A városi temetőben megemlékezés, Kálniczky Endre sírjának megkoszorúzása.

RUDABÁNYA

10.30 Megemlékezés és koszorúzás a Kossuth-szobornál (a művelődési ház mellett) és a Centenáriumi Emlékműnél a Gvadányi József Művelődési Ház Bányász Nyugdíjas Klubjának szervezésében.

SÁROSPATAK

11.00 Megemlékezés A Művelődés Háza és Könyvtára színháztermében. Ünnepi beszédet mond dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsorban közreműködik a Sárospataki Árpád vezér Gimnázium és Kollégium diáksága. Az ünnepséget követően koszorúzás az Iskolakertben a Kossuth-szobornál.

SÁTORALJAÚJHELY

10.00 Megemlékezés a Kossuth téren. Köszöntőt mond Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. Ünnepi beszédet mond Halász János országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Az ünnepi műsorban közreműködik a Kazinczy Ferenc általános iskola diáksága és a Dohánygyári Fúvószenekar.

SZIKSZÓ

11.00 Megemlékezés a város főterén. Beszédet mond Füzesséri József polgármester. Ünnepi műsort adnak a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola diákjai.

TISZAÚJVÁROS

16.00 Ünnepi műsor a Tiszaszederkényi Hősi Emlékműnél. Ünnepi beszédet mond Illés Zsófia Panna, a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákja. Közreműködnek: Derkovits Fúvószenekar, Eötvös Diákszínpad, Bokréta Citerazenekar és a Mezei Virág Népdalkör tagjai. Koszorúzás.

18.00 Fáklyás felvonulás Tiszaújvárosban. Útvonal: Református templom – Bethlen Gábor út – Kazinczy út – Tisza út – Március 15. Park – Petőfi-szobor.

18.30 Megemlékezés a Március 15. Parkban, a Petőfi-szobornál. Ünnepi beszédet mond Kelemen Aliz, a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákja. Közreműködnek a Derkovits Fúvószenekar és a Debreceni Csokonai Színház színművészei. Koszorúzás.

19.00 Díszünnepség a kulturális központ színháztermében. Ünnepi zongorajáték. Közreműködik Bódi Tamás zongoraművész. Kitüntetések átadása. Kitüntetéseket ad át Bráz György, Tiszaújváros polgármestere és dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere.

TOKAJ

14.00 Ünnepség a Klapka és Petőfi emléktáblánál. Köszöntőt mond Posta György polgármester. Ünnepi beszédet mond Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Március 16., péntek

SZERENCS

19.00 Az Ismerős Arcok zenekar koncertje a Rákóczi-vár színháztermében. Belépődíjas rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában