Helyi közélet

2018.03.08. 18:48

Lakópark épülhet a miskolci malom helyén?

Miskolc - A tulajdonos egyelőre nem kíván beszélni arról, mi a szándéka a területtel.

Miskolc - A tulajdonos egyelőre nem kíván beszélni arról, mi a szándéka a területtel.

Markológépek dolgoznak folyamatosan a Zsolcai kapuban, a volt miskolci malom területén, építési törmeléket szállító teherautók járnak ki és be az egyébként zárva tartott kapun.

Területrendezés folyik

A 2011-ben bezárt egykori miskolci malom kerítésén hosszú évek óta tábla hirdeti, hogy eladó. Most a városban az a hír járja, hogy egy ingatlanban érintett helyi vállalkozó megvásárolta a területet és – állítások szerint – lakóparkot akar építeni a helyére.

Saját szemünkkel is meg akartunk győződni, hogy miféle munka folyik a kerítéssel elzárt területen, de ottjártunkkor egy fiatalember azt mondta, hogy területrendezés folyik, és a tulajdonos egyelőre nem kíván beszélni arról, hogy mi a szándéka a telekkel.

Tiszapalkonyára költöztek

Mint annak idején írtuk, a miskolci malmot üzemeltető gazdasági társaság 2011-ben bezárta az üzemet és a Tiszapalkonya melletti ipari területen, zöldmezős beruházás keretében egy, a kontinensen, sőt a világban is egyedülállóan korszerű malmot épített fel. Úgy tudjuk, azóta is ott végzi a gabonafeldolgozást. Az ottani üzem korszerűségén túl vonzó volt az a tény is, hogy logisztikailag kedvezőbb környezetben található, hiszen pár kilométerre van az M3-as autópálya, amelyen keresztül az ország bármely pontjára hatékonyan eljuttatható a lisztáru.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában