Helyi közélet

2018.03.20. 16:51

Elismerte munkájukat a belügyminiszter

Borsod-Abaúj-Zemplén - Állami kitüntetést vehettek át többen is a megyénkből nemzeti ünnepünk alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Állami kitüntetést vehettek át többen is a megyénkből nemzeti ünnepünk alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére.

A közösség javát szolgáló sikeres településvezetői és közéleti munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát adományozták Takács Győzőnek, Sajóhídvég volt polgármesterének. A Köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát többek között Takács István József, Sajósenye polgármestere is átvehette. A Köz szolgálatáért érdemjel ezüst fokozatát megyénkben dr. Szemán Ákos, Taktaharkány polgármestere érdemelte ki.

Bátorságáért

Ugyanez alkalomból kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért érdemjelet vehetett át és jutalomban részesült Molnár Ferenc tűzoltó főtörzsmester, aki 2017. december 14-én Miskolcon megtalált egy öntudatlan állapotban lévő személyt egy tízemeletes panelházban történt tűzesetnél, és kollégáival további 28 embert menekített ki az épületből.

A belügyminiszter Skarupa Ferenc tűzoltó alezredest, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság humán szolgálat vezetőjét soron kívül tűzoltó ezredessé léptetett elő kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül.

A nemzeti ünnep alkalmából festmény emléktárgyat kapott Zay Adorján, az Észak­erdő Zrt. vezérigazgatója.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában