Helyi közélet

2018.03.17. 15:37

Áprilisban már termel új helyén a Patec Miskolcon

Miskolc - A Mechatronikai ­Ipari Parkban épített új csarnokokat a Patec Precision Kft.

Miskolc - A Mechatronikai ­Ipari Parkban épített új csarnokokat a Patec Precision Kft.

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője a napokban ellátogatott a Patec Precision Kft. Mechatronikai Ipari Parkban felépített új gyárába és örömmel konstatálta, hogy Miskolcon és a megyeszékhely térségében számtalan új ipari beruházás valósult meg, és – mint a Patec üzeme is jelzi – a ­tendencia nem állt meg.

Miskolcon és a térségben számtalan ipari ­beruházás indult." Csöbör Katalin

„A térség gazdasági fejlődése töretlen, és ebből az érintett cégeken túl, a környék települései is hasznot látnak – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

Autóipari beszállító

A szingapúri autóipari beszállítócég jelenleg ­mintegy 100 embert foglalkoztat ­Miskolcon, a Muhi utcai üzemében, de a terveikben a létszám megsokszorozása szerepel – tudtuk meg. Ehhez először a gyártóterületet kellett megnövelni. Ezért kezdődött meg az új üzem megépítése ugyancsak Miskolcon, a Mechatronikai Ipari Parkban.

További bővítés várható

Ottjártunkkor még üresen állt a közel 5 ezer négyzetméteres csarnok, de – mint megtudtuk – napokon belül érkeznek a másik üzemben leszerelt gépek, és a tervek szerint áprilisban meg is kezdődik a munka. A Patec Precision Kft. elsősorban ­ablaktörlő rendszerekhez gyárt alkatrészeket; legfontosabb helyi ­partnerük a Bosch.

Andy Wong igazgató elmondta még, hogy a létszámot első körben 250-re szeretnék növelni, de 400-450 fő a tervezett létszám.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában