Helyi közélet

2018.02.17. 12:52

„Tiszakarád újra életre kelt”

Tiszakarád - 50 új munkahelyet adtak át a bodrogközi településen.

Tiszakarád - 50 új munkahelyet adtak át a bodrogközi településen.

Korábban magánbeszélgetésben már említette Karászi Zoltán, Tiszakarád polgármestere, hogy megjelenik majd a versenyszféra is Tiszakarádon. Ez most már hivatalossá is vált, hiszen pénteken délelőtt átadták a volt varroda épületében az egyelőre 50 embert foglalkoztató autóalkatrészek kézi megmunkálását végző üzemet.

Lehetőség

– Tiszakarád újra életre kelt – mondta Karászi Zoltán. – Amikor polgármesterként kezdtem, több mint 300 közfoglalkoztatott dolgozott a településen. Ez a szám folyamatosan csökkent és ezzel az üzemavatóval egyelőre 50 embernek tudnak munkát adni, de a tervek szerint ez a szám felmehet akár nyolcvanra is, ami egy ilyen település esetében, amely viszonylag messze van Sárospataktól, Sátoraljaújhelytől és Cigándtól is, hatalmas eredmény. Az 1960-ban társadalmi munkában épült ingatlant, a korábbi varroda épületét vásárolta meg 12 millió forintért az önkormányzat. Részben önerővel és jelentős belügyminisztériumi támogatással sikerült az épületet kívül-belül felújítanunk, és most már élettel is megtelt. Egyelőre egy műszakban folyik a termelés, de ez felmehet a jövőben akár három műszakra is.

Tovább bővítenék

– A múlt század hetvenes évei óta nem volt ilyen beruházás Tiszakarádon – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Ha vannak örömök a képviselői munkában, az ilyen alkalmak azok.

Egyéves munkánk van ennek az üzemnek a megnyitásában, amiért köszönet illeti az anyavállalat, a sátoraljaújhelyi Prec-Cast Kft. közreműködését, hiszen ez az üzem ennek a cégnek egy leányvállalata. Óriási eredmény a helyieknek, hogy nem kell más településekre átjárni, hanem itt helyben kapnak munkát. Ez lehetőség a helyieknek és egy lehetőség a Prec-Castnak is a továbblépésre, hiszen ahogy hallom, még alig kezdődött el a munka, de már vannak tervek az üzem bővítésére, ami még pluszban egy jó hír.

A tiszakarádi üzemben alumínium autóalkatrészek kézi megmunkálását – sorjázását, csiszolását – végzik az alkalmazottak.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában