Helyi közélet

2018.02.11. 14:40

Nem elküldik, hanem átsorolják a dolgozókat Miskolcon

Miskolc - Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint a Tescónál a dolgozók helyzetét javító változások előkészítése zajlik.

Miskolc - Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke szerint a Tescónál a dolgozók helyzetét javító változások előkészítése zajlik.

Azt kezdeményezték például, hogy a vevőszolgálaton dolgozókat sorolják át magasabb besorolási bér alá, mert nagyobb a felelősségi körük, mint egy átlagos dolgozóé. „Ez azzal jár együtt, hogy a régi munkakör megszűnik, helyette új jön létre.

A régi munkahely megszűnik és új jön létre helyette." Karsai Zoltán

A régi munkakör tömeges megszűnése pedig valóban csoportos leépítésnek számít hivatalosan, így be kell jelenteni azt. De az embereket nem küldik el, csak átsorolják, és az érintettek 20 ezer forintos emelést kapnak” – magyarázta.

Ugyanazt csinálják majd

Azt is elmondta, három munkakör megszűnik ugyan, emiatt kellett a Tescónak lejelentenie az 1400 főt érintő csoportos létszámleépítést, mert ez a szabály. Ezeket az embereket nem küldik el, mert a munkájukra szükség van – jelentette ki az elnök. „Együtt fognak dolgozni, új pozícióban, gyakorlatilag ugyanazt csinálják, mint korábban. A különbség annyi lesz, hogy egymás munkáját is meg kell tanulniuk, hogy ha összevont feladat adódik, akkor jobban tudjanak együtt dolgozni, így a terhelésük is csökkenhet” – hangsúlyozta Karsai Zoltán.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában