Helyi közélet

2018.02.02. 20:33

„Miskolc kulturális katedrális”

Miskolc - Február 27-től március 18-ig nézhetik meg az érdeklődők a Seuso-­kincset a Herman Ottó Múzeumban.

Miskolc - Február 27-től március 18-ig nézhetik meg az érdeklődők a Seuso-­kincset a Herman Ottó Múzeumban.

A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállításaként jut el Miskolcra.

A részletekről csütörtökön tartott sajtótájékoztatón az intézmény igazgatója. Dr. Tóth Arnold elmondta: a Seuso-kincs ittléte alatt minden nap reggel 9-től este 9-ig várják az érdeklődőket – reményeik szerint húszezres látogatóközönség tekintheti meg ez alatt a tárlatot, amelynek – a különleges biztonsági intézkedések miatt – körültekintést igénylő és fegyelmet követelő fogadására már január eleje óta készülnek. Egyszerre 35 ember fér be a kiállítótérbe, 30 perces turnusokban. Ezért is van nagy jelentősége az előzetes foglalásnak. Ezt a www.seusomiskolc.hu, csütörtöktől élő honlapon teheti meg. Terveznek múzeumpedagógiai foglalkozásokat és tárlatvezetéseket is.

Dr. Kiss János miskolci alpolgármester részletezte az itteni Seuso-kiállítás jelentőségét: „Miskolc kulturális katedrális lesz Magyarországon” a tárlat napjaiban – mondta, úgy láttatva a kiállítást, mint ami beleillik a város alakuló „kulturális arcélébe”.

A részletekre későbbi számainkban visszatérünk.

ÉM-BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában