Helyi közélet

2018.02.06. 19:41

Almaadomány megyénkben is: szükség van a vitaminforrásra

Miskolc - Nagycsaládosok, idősek, nehéz körülmények között élők kapták a több mint 1500 ládányi almát.

Miskolc - Nagycsaládosok, idősek, nehéz körülmények között élők kapták a több mint 1500 ládányi almát.

Kisteherautók hosszú sora várakozott hétfőn dél­előtt Miskolc-Szirma határában. Az egyik cég telephelyére ugyanis 1560 láda alma érkezett, amelyet a Borsod-Gömöri Református Egyházmegyén belül működő 29 gyülekezet között osztott szét a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Horváthné Sebestyén Márta területi koordinátor lapunknak elmondta, a szeretetszolgálat a következő hetekben összesen nyolc kamionnyi, hozzávetőlegesen 24 millió forint értékű almaadományt ad át országszerte, amiből Miskolcra hárommillió forint értékben 21 tonna jutott. Az adományt nélkülözésben élőkhöz, intézményekhez, intézményi ellátottakhoz, fogyatékkal élőkhöz juttatják el – mondta a koordinátor. Aki hangsúlyozta azt is, azért is gyümölccsel segítik a rászorulókat, mert ebben az influenzás időszakban szükség van a vitaminforrásra, amit saját erőből nem tudnak beszerezni a nélkülözők.

Gyülekezetünkben sok a 80 év feletti, ők kapják majd az almát.” Kolumbán Gábor

Nagy segítség

– Tavaly nagycsaládosok közt osztottuk ki az almákat, az idén inkább az idősek kapják majd – ezt már Kolumbán Gábor, a Kazincbarcika-­felsői gyülekezet lelkésze mondta. – Gyülekezetünkben sok a nyolcvan év feletti, most nekik szeretnénk kedvezni a közel 80 ládányi gyümölccsel, amit még a héten kiosztunk a területünkön.

Sajókápolna tavaly nem kapott gyümölcsadományt, de korábban igen, amikor is szinte azonnal kiosztották a rászorulók közt. „Nagy segítség volt a nehéz körülmények közt élő családoknak, és most is lesz gazdája a negyven ládányi almának” – árulta el Király Gábor lelkész.


Telefonon is segíthetnek

Az idei almaosztás immár a harmadik ilyen akciója a Magyar Református Szeretetszolgálatnak. Emellett Horváthné Sebestyén Márta felhívta a figyelmet arra is, hogy továbbra is működik adományvonaluk a 1358-as számon, ahol egy hívás 250 forintba kerül, azaz ennyivel tudjuk támogatni a rászorulókat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában