Helyi közélet

2018.01.27. 14:30

Tokaj: Mégis „fővárossá” válhatnak

Tokaj - Tokaj együttműködne Debrecennel egy sikeres pályázat esetén.

Tokaj - Tokaj együttműködne Debrecennel egy sikeres pályázat esetén.

Január 25-én megírtuk, Tokaj nem lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Posta György, Tokaj polgármestere akkor elmondta, a város a tavaly decemberi határidőig nem adott be pályázatot.

Debrecen mellett

Azóta kicsit árnyaltabb lett a kép, mert egy pénteki hír szerint Tokaj – ha önállóan nem is indul – egy másik, sikeres pályázat esetén együttműködhet a győztes várossal, ezáltal egy kicsit a hegyaljai város is kulturális fővárossá válhat 2023-ban.

– Papp Lászlóval, Debrecen polgármesterével tárgyaltunk arról, amennyiben a hajdúsági megyeszékhely nyeri a pályázatot, úgy mi is szívesen együttműködnénk a programok lebonyolításában – mondta Posta György. – Miután egyelőre még csak a tárgyalási szakaszban járunk, és a pályázat nyertesét sem hirdették ki – ez várhatóan az idei év végéig fog megtörténni –, ezért további részletekbe még nem tudok bocsátkozni, azokat a későbbiek folyamán fogjuk majd kidolgozni. Egy ilyen együttműködésből mindkét város csak profitálhat.

Heten indulnak

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a tavaly decemberi határidőig hét város – Debrecen, Eger, Gödöllő, Győr, Székesfehérvár, Szombathely és Veszprém – nyújtott be pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

- ÉM-BG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában