Helyi közélet

2018.01.22. 14:31

Interjú: Hegyi Barbara&Nagy Enikő

Miskolc - Hegyi Barbara és Nagy Enikő színésznők voltak Béres Szabi beszélgető partnerei.

Miskolc - Hegyi Barbara és Nagy Enikő színésznők voltak Béres Szabi beszélgető partnerei.

Béres Szabi: Milyen miskolci emlékeitek vannak?

Nagy Enikő: Többször jártam a városban és több remek előadást is megnéztem a Miskolci Nemzeti Színházban, sőt sok-sok évvel ezelőtti vőlegényem erre a vidékre való volt, így akkor szintén többször megfordultam Miskolcon, de a Művészetek Házában sem most járok először.

Hegyi Barbara: Sokat jártam Miskolcon, de általában mindig egy művelődési ház vagy színház belsejében voltam, így a várost nem ismerem annyira, most viszont neked köszönhetően Szabi, láthattuk a belváros egy pici részét és irtó megható, hogy mennyit fejlődött az utóbbi időben.

Béres Szabi: Tavalyi évetekről mit lehet tudnunk?

Nagy Enikő: A tavalyi évem vegyesen alakult, szakmailag mindenképpen jól, forgattam egy televíziós sorozatot (Oltári csajok), amit az RTL II-n láthatnak a nézők, amiben az egyik főszereplő édesanyját alakítom, aki nem túlságosan pozitív figura, de remek munka volt. Ezen kívül nagyon sok színházi munkában vettem részt, melyek nagyon szép kihívások voltak a tavalyi évben. A Spirit színházban bemutattuk az Egerek és embereket, az Equust, és sok más remek darabot, úgyhogy szép és tartalmas évadot tudhatok magam mögött.

Hegyi Barbara: Azt kell mondjam, nekem is nagyon izgalmas volt a múlt évem, én két díjjal lettem gazdagabb, az egyik a Psota Irén-díj volt, amit az "Ajtó" c. előadás kapcsán vehettem át, a másik pedig a nyíregyházi Vidor Fesztiválon az Smeraldina-díj. Jó előadásokban vehettem részt, dolgoztam kétszer egy orosz rendezővel, a Szentivánéji szexkomédiát mutattuk be a Pesti színházban, és utána most december 16-án volt a Háború és Béke bemutatója, de játszottam a Pesti Magyar Színházban a Naptárlányokat is.

Béres Szabi: És közben könyvet is kiadtál...?

Hegyi Barbara: A könyvet mér régen kiadtam, de most, a nagy sikerre való tekintettel az első könyvemet a Park kiadó nemrég harmadjára is kiadta ami nagy dicsőség számomra, hiszen sose gondoltam volna, hogy színészként könyvet fogok írni.

Béres Szabi: Új év, új tervek?

Hegyi Barbara: Újabb próbák következnek, egész tavasszal próbálni fogok, vagyis a következő hónapokban sem fogok unatkozni. Többek között Czeizel Gáborral is hamarosan próbáljuk az "Egy egyszerű szemöldökráncolás" c. francia darabot. Zenei fronton Kern András hetvenedik születésnapja alkalmából lesz egy koncert a Kongresszusi palotában,ahol énekelni fogok.

Nagy Enikő: Mi is készülünk Czeizel Gáborral egy bemutatóra ami februárban lesz látható, ez a "Bernarda Alba háza" c. előadás Papadimitriu Athinával a címszerepben, aki saját lányával Trokán Annával fog játszani és nagy örömünkre elfogadta a felkérést Voith Ági, ő lesz benne a nagymama.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában